Regija
ZA LJEPŠE DJETINJSTVO

Šest modernih dječjih igrališta postavljeno u općini Stari Jankovci
Objavljeno 23. svibnja, 2019.
STARI JANKOVCI - U općini Stari Jankovci postavljeno je šest novih dječjih igrališta, dva su igrališta u Starim Jankovcima te po jedno u Novim Jankovcima, Slakovcima, Srijemskim Lazama i Oroliku.

- Zbog važnosti igre za razvoj djeteta izrazito je važna organizacija prostora i elemenata koji služe igri. Igra na igralištu je eksperimentalna, raznolika, nepredvidljiva, izazovna, avanturistička i samim time razumno riskantna. Igralište je organizirano da djeca doživljavaju iskustva drukčija od uobičajenih životnih iskustava, odnosno ne dolazi do ponavljanja školske i domaće aktivnosti. Novim postavljenim igralištima želi se potaknuti djecu na igranje na otvorenom te zajedničko druženje gdje će provesti vesele trenutke svog djetinjstva - rekao je Dragan Sudarević, načelnik općine Stari Jankovci.

Dječja igrališta imaju antitraumatske podloge od reciklirane gume, ukupna vrijednost investicije je 804.063,69 kuna s PDV-om.

Igrališta su dijelom sufinancirana sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 350.000 kuna. M.K.
Možda ste propustili...

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli

DRŽAVNA GEODETSKA UPRAVA PROVODI KATASTARSKU IZMJERU ZA DIO K. O. SEMELJCI

Utvrđuju se međe i ispravlja vlasništvo

Najčitanije iz rubrike