Regija
U SUBOTU – POŽEGA ZDRAVI GRAD

Puljašić: Požega ima poseban stil i izvrsnu kvalitetu života
Objavljeno 23. svibnja, 2019.
POŽEGA - Pod pokroviteljstvom Grada Požege i u organizaciji gradskeTurističke zajednice, u subotu se 17. put održava sportsko-rekreacijska manifestacija Požega zdravi grad. Partner manifestacije je Brdsko-biciklistički klub Požega pa će od parka uz Orljavu, točnije od skulpture Nikole Tesle, krenuti biciklijada, čiji je cilj izletište Zlatni lug. O brojnim planiranim sadržajima na konferenciji za novinare informirali su gradonačelnik Darko Puljašić i Silvija Podoljak, direktorica Turističke zajednice.

Najviše sadržaja bit će predstavljeno na okupljalištu u 9 sati u parku. Udruga Zdravi život predstavit će se sa svojim Teen fitness programom, a Odred izviđača Požega prezentacijom rada izviđača, podizanjem šatora, igrama spretnosti i drugim igrama s njihovih radionica. U organizaciji HPD Gojzerica kreće izlet na Požešku goru.

- Pripremili smo puno novih zdravih priča. Odazvalo se do sada 13 udruga i OPG-a. Požega ima poseban stil i izvrsnu kvalitetu života. Dođite besplatno uživati kako bismo bili zdravi. Zdravlje i sport je ono u što treba ulagati za zdravi život u što zdravijem okolišu - pozvao je gradonačelnik Puljašić

Na štandovima će se predstaviti proizvođači domaćih proizvoda, kao što su lješnjak, aronija, sok od aronije, jabuka i sok od jabuke te cvijeće, kolači i sl. Bit će tu i učenici OŠ A. Kanižlića s humanitarnom akcijom Marijini obroci i kao dio biciklijade, Poljoprivredno-prehrambena škola sa sadnicama cvijeća i kolačima, OŠ Dragutina Lermana, Učenička zadruga Cucurbita s bučinim uljem i sjemenkama te proizvodima od lavande. Policijska uprava požeško-slavonska i ove će godine registrirati bicikle, a Zavod za javno zdravstvo PSŽ-a i Liga protiv raka Požega predstavit će Nacionalni program ranog otkrivanja raka - projekt "Živjeti zdravo".

Manifestacija počinje u 9 sati okupljanjem u parku kod Nikole Tesle, a za sve sudionike biciklijade Grada Požege, profesionalce i rekreativce, na imanju Zlatni lug. Uz lagani obrok, očekuje ih i zabavni program: skakanje u vrećama, povlačenje užeta, bacanje potkove, bacanje bicikla s mjesta. Najstariji i najmlađi sudionici bit će nagrađeni nagradama iznenađenja.
B. Starčeviće Tesari
Možda ste propustili...

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata

Najčitanije iz rubrike