Regija
HRABRI KONTAKT-POLICAJAC

Milan Rončević spasio
čovjeka iz goruće kuće
Objavljeno 23. svibnja, 2019.
Ušao je kuću u plamenu, probudio Ljubinka Nikolića i izveo ga van
DUZLUK - U nizu od pet požara koji su u samo četrdeset dana buknuli u malom prigradskom naselju Duzluku pokraj Orahovice, a o čemu smo jučer pisali u Glasu Slavonije, jedan je izbio i u kući u kojoj netko živi - to je bio dom Ljubinka Nikolića. Ta je nesreća ponovno potvrdila da su policajci nerijetko neosporni heroji današnjice, koji počesto riskiraju svoj život kako bi spasili nečiji tuđi. Hrabrost i iznimnu pribranost u kritičnoj situaciji pokazao je kontakt-policajac Milan Rončević iz Orahovice, koji je doslovce spasio život Ljubinku Nikoliću. Sve se odvijalo iznimno brzo i nije bilo puno vremena za razmišljanje, moralo se brzo reagirati.- U rano jutro, oko 3.30 sati, u patroli sam obišao mjesto Duzluk i sve je bilo mirno. Tek što sam nakon samo nekoliko minuta došao u policijsku postaju, dočekala me dojava da gori kuća u Duzluku. Doslovno sam mislio da se netko "zeza", no kolege su mi rekli da je iznimno ozbiljno i da odmah odem natrag. Došavši pred tu kuću, vidio da već gori jakim plamenom i odmah sam pohitao na vrata jer znam da Ljubinko u njoj živi. Ušao sam unutra, vidio sam Ljubinka kako spava na kauču i počeo ga dozivati. On se nekako trgnuo, došao do mene i pitao me što se događa. Kada smo izašli van, on je odmah krenuo da će gasiti požar, no da je ušao, sve bi mu se srušilo na glavu. Povukao sam ga za ruku i odveo van. Presretan sam što sam na vrijeme došao i uspio spasiti ovog čovjeka - priča kontakt-policajac Milan Rončević.

- Spavao sam nakon napornog dana na poslu. Kroza san sam čuo da me netko doziva, trgnuo se i vidio blizu sebe Miću policajaca kako viče da bježim iz kuće. Nisam znao što se događa dok mi Milan nije rekao da kuća gori - počeo je svoju priču Ljubinko, koji je onako iza sna makinalno krenuo gasiti požar.

- Ma da, u tom trenutku nisam znao koliko gori i gdje. Mislio sam da ću moći nešto ugasiti, no Milan me povukao za ruku i rekao: "Pa kud ćeš, past će ti nešto na glavu!" Kada sam izašao van, vidio sam da je cijela kuća u jakom plamenu. Vrlo brzo su stigli vatrogasci, no kući nije bilo spasa. Sve mi je izgorjelo, kuću više nemam! Ostao sam bez svega, ali eto, zahvaljujući policajcu Milanu Rončeviću, izvukao sam živu glavu, u doslovnom smislu riječi jer, kako sam spavao, još me i taj dim omamio i sigurno bi se ugušio unutra da Milan nije došao. Hvala mu od srca što je bio miran i učinio sve što je mogao da mi pomogne - kaže Ljubinko, te dodaje kako je, iako je ostao bez svog krova nad glavom, kuće u svom Duzluku, ipak je dobio mjesto za život.

Vladimir Grgurić
“Nama je dužnost spašavati ljude”
- Grad Orahovica me zbrinuo, dao mi je stan na korištenje tako da barem imam krov nad glavom. Hvala Gradu na razumijevanju – kaže Ljubinko Nikolić, koji je iz izgorjele kuće uspio spasiti toliko da je sve stalo u torbu od laptopa.

Milan Rončević skroman je čovjek, koji je ovo djelo shvatio kao dio svog posla.

- Dužnost je nama policajcima spašavati ljude u nevolji koliko god to možemo. Jedino mi je jako žao što se nisam možda odmah nakon obilaska sela vratio istim putem, možda do požara ne bi ni došlo. Ali, što je tu je, važno je da je Ljubinko živ i zdrav. Čovjek je jadan ostao bez ičega, ali u svom tom zlu ipak je ostao živ. Evo i dandanas kad me vidi, Ljubinko me zove “spasiteljem”. Hvala Bogu da je ipak sve tako završilo – zaključio je Rončević.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAJSKUPLJI ČARDAK NA SVIJETU JE NA TRŽNICI BELI MANASTIR

Vlasnik čardaka i nadalje postavlja uvjete koje Grad ne može, a i ne želi ispuniti

2

NAKON TEŠKE OPERACIJE U AMERICI

Maleni Šimun uspio - prohodao je!

3

DARIJA PEROŠEVIĆ PONOS JE VALPOVA

Nakon što je dobila borbu za život, osvaja važne poduzetničke nagrade