Regija
POTPISAN UGOVOR O NABAVI

Županija oprema ambulante svih domova zdravlja
Objavljeno 23. svibnja, 2019.
Dom zdravlja Donji Miholjac dobiva moderni digitalni RTG uređaj vrijedan 1,2 milijuna kuna
OSIJEK - Osječko-baranjski župan Ivan Anušić jučer je potpisao Ugovor o nabavi medicinsko-tehničke i dijagnostičko-terapijske opreme - digitalnog RTG uređaja s predstavnicima tvrtke Siemens Healtcare. Uređaj je namijenjen Domu zdravlja Donji Miholjac za radiološku dijagnostiku. Vrijednost uređaja je 1,2 milijuna kuna.Kako je nakon potpisivanja ugovora rekao župan Anušić, nabava uređaja dio je procesa opremanja domova zdravlja na području Osječko-baranjske županije kroz projekt “Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cijele Osječko-baranjske županije”, koji je financiran iz fondova Europske unije, a ukupna vrijednost projekta je 23,8 milijuna kuna.

- Postupak javne nabave za dio opreme u vrijednosti sedam milijuna kuna još je u tijeku, između ostalog i za fizikalnu medicinu u Belom Manastiru, a kada to završimo, svi domovi zdravlja i ambulante bit će kvalitetno opremljeni - rekao je župan Anušić.

Nataša Tramišak, pročelnica Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove Europske unije Osječko-baranjske županije, pojasnila je kako projekt “Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cijele Osječko-baranjske županije” traje od 1. prosinca 2017. godine, a planirani rok završetka je 1. lipnja 2020. godine.

- Kada govorimo o tih 23,8 milijuna kuna ukupne vrijednosti projekta, od tog iznosa 85 posto sredstava je nepovratno, a ostalo osiguravaju Osječko-baranjska županija i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Projekt je izuzetno kompleksan i sadrži puno aktivnosti kojima je cilj omogućiti kvalitetniju i dostupniju primarnu zdravstvenu zaštitu u svim ambulantama i u svih šest domova zdravlja na području Osječko-baranjske županije. Ovo danas je završetak procesa postupka javne nabave medicinsko-tehničke i dijagnostičko-terapijske opreme za zdravstvene ustanove na području Osječko-baranjske županije. Osim toga, već je u tijeku isporuka kardološko-pulmološke opreme i ultrazvuka za svih šest domova zdravlja, odnosno liječnike opće i specijalističke medicine te koncesionare koji djeluju na području tih domova zdravlja. Ta je oprema vrijedna nešto više od 13 milijuna kuna. Čeka nas još postupak javne nabave opreme za fizikalnu terapiju, ginekologiju, pedijatriju i opću medicinu vrijedne sedam milijuna kuna i nešto sitne opreme za liječnike - rekla je pročelnica Tramišak.

Jasminko Nikolić
županijski projekt
VRIJEDAN JE UKUPNO 23,8 MILIJUNA KUNA
cilj je SMANJITI PRITISAK NA BOLNICE
Kroz projekt se obavljaju i infrastrukturni radovi u vrijednosti osam milijuna kuna, s tim da su u tijeku radovi u vrijednosti šest milijuna kuna, a za dva milijuna kuna potrebno ih je ugovoriti. U Domu zdravlja Đakovo radi se prenamjena rodilišta u ordinacije obiteljske medicine u vrijednosti 3,2 milijuna kuna i radovi su pri kraju. U Domu zdravlja Osijek u tijeku su radovi na osiguranju pristupačnosti osobama s invaliditetom na 23 lokacije, a treba ugovoriti dogradnju Doma zdravlja Našice u vrijednosti 2,3 milijuna kuna. Tramišak kaže kako je glavni cilj projekta da svi stanovnici županije imaju osiguranu primarnu zdravstvenu zaštitu u najbližim ambulantama i domovima zdravlja kako bi se rasteretio pritisak na bolnice.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike