Osijek
OŠ DALJ OBILJEŽILA 50. OBLJETNICU

Sve su veći uspjesi i bolji uvjeti za školarce
Objavljeno 23. svibnja, 2019.
OŠ Dalj bila je u utorak dupkom puna starih i novih đaka, sadašnjih i bivših djelatnika na svečanoj proslavi 50. obljetnice škole u tom objektu u kojoj su i brojni uzvanici, gotovo odreda bivši učenici koji su svoj put započeli baš u toj školi. Naime, ravnatelju Marku Staniću, svim učenicima i djelatnicima značajan jubilej čestitali su ljudi koji su godinama prije učeći prva slova sjedili upravo u tim klupama – predsjednik Osječko-baranjske skupštine Dragan Vulin, načelnik Općine Erdut Jugoslav Vesić i donačelnik David Sušac, a na povijest škole podsjetio je i Radoslav Galić, bivši dekan Elektrotehničkog fakulteta, koji je prije 50 godina kao učitelj matematike i predsjednik Zbora radnika govorio na otvorenju te škole. Zanimljivo je napomenuti kako su poslije Vulin i Sušac bili studenti na Elektrotehničkom fakultetu.

Učenici i folkloraši pripremili su bogat kulturni program za rođendan škole koja se i danas može pohvaliti uvjetima, uspjesima i potencijalima. Stanić je posebno zadovoljan jer se jubilej poklopio s upravo završenom obnovom škole. "Ova je škola, koju su nekoć pohađala 1722 učenika, a sada ih je 274, 50 godina stara, ali tradicija školstva u Dalju seže do 1788. godine, odnosno 231 godinu, kada je u Dalju sagrađena prva pučka škola. Energetska je obnova školske zgrade dovršena u vrijednosti većoj od četiri milijuna kuna uz sufinanciranje Osječko-baranjske županije i EU fonda za razvoj. Uvjeti su nam sve bolji i jedino što nam nedostaje su kuhinja i blagovaonica, što bi bilo oko dva milijuna kuna. Trebamo najprije projekt, u čemu očekujemo pomoć i Županije i Općine Erdut", kazao je prof. Stanić.

Načelnik Vesić smatra da će se Općina moći uključiti i pomoći školi da odradi i taj posljednji planirani dio posla. D. Pejić
Možda ste propustili...

KOD SPOMEN-OBILJEŽJA U PERIVOJU KRALJA TOMISLAVA

79. obljetnica oslobođenja Osijeka od fašista

NA EVANĐEOSKOM TEOLOŠKOM VELEUČILIŠTU

“Prozori u maštu” za otvaranje Dječje knjižnice

Najčitanije iz rubrike