Osijek
RAVNATELJICA DJEČJEG VRTIĆA ODGOVORILA OSJEČKOM HDZ-U

Službeni rezultati upisa u vrtiće 7. lipnja
Objavljeno 23. svibnja, 2019.
Marija Štambuk Čabaj, ravnateljica Dječjeg vrtića Osijek, reagirala je na konferenciju za novinare osječkog HDZ-a, koji je stanje u toj predškolskoj ustanovi nazvao alarmantnim. "Na navedenoj konferenciji izneseni podatak o 104 neupisane djece u pedagoškoj godini 2019./2020. rezultat je jednostavne matematike, pri čemu se broju podesenih zahtjeva oduzeo broj slobodnih mjesta. Taj broj nisu službeni rezultati upisa koji će biti dostupni 7. lipnja. Do službenih rezultata doći ćemo kad završimo inicijalne razgovore, nakon što svaki pedagog ustanovi prekapacitiranost ili potkapacitiranost njegovih vrtića te kad donesemo odluku gdje i koliko novih skupina ćemo otvoriti kako bismo zadovoljili potrebe roditelja, ali i potrebe djece s obzirom na njihov uzrast i željeni program.

Prošle godine otvorene su nove skupine kako bi se zadovoljile potrebe zaposlenih roditelja te je svima koji su podnijeli zahtjev bio ponuđen upis u jedan od vrtića. Osijek je jedan od rijetkih većih gradova u Hrvatskoj gdje je tome tako. Na Upravi i osnivaču je da vidimo na koji ćemo način riješiti pristigle zahtjeve za sljedeću pedagošku godinu gdje nisu oba roditelja zaposlena. Odluka je to koja traži financijske kapacitete, ali i prostorne i kadrovske", navodi, između ostalog, Štambuk Čabaj.

Vezano uz propušteni natječaj Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku kojim se uz pomoć EU sredstava moglo financirati produženi rad vrtića, Štambuk Čabaj ističe kako je "bez najave završio ranije, prije istaknutih rokova, uz obavijest da se više neće ni otvarati. Dječji vrtić Osijek izradio je projekt, ali nije, kao i mnogi drugi gradovi i općine, stigao aplicirati na natječaj jer je ranije zatvoren", zaključuje. E.N.
Najčitanije iz rubrike