Osijek
DJEČJI VRTIĆ LATICA

Sportski spektakl za 200
mališana iz 6 dječjih vrtića
Objavljeno 22. svibnja, 2019.
Ove godine tradicionalni malonogometni turnir vrtićaraca održan je jubilarni, dvadeseti put

U Dječjem vrtiću Latica održan je 20. turnir u malom nogometu u kojemu su sudjelovala djeca i odgojiteljice iz dječjih vrtića Jaglenac, Nevičica, Pčelica, Latica, te gosti iz Dječjeg vrtića Grlica, Bilje i Maslačak, Bizovac.

Bio je to pravi mali sportski spektakl za sve mališane, od kojih su neki igrali, neki pjevali, a neki zdušno navijali, sve uz pomoć i podršku vrijednih odgojiteljica, njihovih omiljenih teta. Voditeljica i odgojiteljica u Dječjem vrtiću "Latica", Mirela Svirać, koja je i idejna začetnica ovog turnira, ističe koliko je ponosna što se ovaj projekt uspio održati već 20 godina, sve do danas.

- Svi naši mališani zavidnih su sportskih mogućnosti, na terenu daju sve od sebe i silno žele pobjedu. Cilj ovog sportskog druženja promicanje je sporta od malih nogu, a u duhu toga nedavno smo imali radionicu pod nazivom "Navijajmo zajedno", čija je svrha poticanje na poželjno navijačko ponašanje na sportskim terenima. Ove godine imamo više od 200 djece, neki su navijači, a neki su dio igračkih ekipa, no najvažnije je da se svi dobro zabave i nauče ponešto o sportskom ponašanju. Također, imamo podršku NK-a Osijek, koji će našim mališanima uručiti pehare osigurane iz Dječjeg vrtića Osijek, a tu su i medalje koje su izradile odgojiteljice iz DV "Latica". Što se tiče dobi djece koja su igrala, riječ je većinom o predškolcima, a važno je istaknuti da su sudjelovali i dječaci i djevojčice jer nam je važno da se oni u toj dobi ne odvajaju. Oni su jednakih sportskih mogućnosti i mogu se ravnopravno igrati u toj dobi - zaključila je Svirać.

Neke od poruka, odnosno pravila ponašanja, na turniru su i da djeca međusobno navijaju jedni za druge, da si ne upućuju ružne riječi, da poštuju prijatelje i ne vrijeđaju se, da slušaju sudca te da čestitaju pobjedniku.

Ema Nenadić
Ples malenih mažoretkinja
Posebnu točku imale su i male mažoretkinje DV Latica koje je pripremala odgojiteljica Ana-Marija Maras te je istaknula da, osim razvijanja sportskog duha u vrtiću, ovim turnirom žele uključiti i dječake i djevojčice u zajedničke aktivnosti. “Dječaci su obično uključeni u nogometnu igru, a mi smo željeli onda djevojčice uključiti u drukčiji segment sporta. Pripremali smo se oko dva mjeseca, imali niz proba, a naše mažoretkinje, koje će najesen u školu, predano su se trudile i angažirale. Odjeća koju su nosile je vrtićka jer smo i prije imali grupe mažoretkinja i već se tradicionalno bavimo tim sportom”, istaknula je Maras.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike