Regija
OLIMPIJSKI FESTIVAL DJEČJIH VRTIĆA VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE

Ana Horvat iz Dječjeg vrtića "Vladimir Nazor" zabila 11 golova
Objavljeno 23. svibnja, 2019.
Natjecalo se 17 dječjih vrtića s područja Vukovarsko-srijemske županije.
VINKOVCI - Na stadionu HNK-a ‘‘Cibalia‘‘, pod sloganom ‘‘I ja ću biti olimpijac‘‘, održan je 13. Olimpijski festival dječjih vrtića Vukovarsko-srijemske županije, i to u organizaciji Županijskog saveza sportova Vukovarsko-srijemske županije u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom, Savezom školskih sportskih društava Vukovarsko- srijemske županije te Zajednicom športskih udruga grada Vinkovaca.
Intoniranjem državne himne, podizanjem olimpijske zastave te paljenjem olimpijske baklje započeo je Festival na kojemu je sudjelovalo 17 vrtića s 480 predškolaca, a natjecali su se u malom nogometu, bacanju loptice, trčanju na 50 m, štafeti 4 x 25 metara i skoku u dalj. Samo natjecanje prošlo je u sportskom duhu, a na nekim utrkama čak su i tete iz vrtića trčale uz stazu kao podrška svojim natjecateljima. Djeca su pokazala da i ona jednog dana žele biti olimpijci. Bilo je tu vike, cike i puno vatrenog navijanja, a zajednička želja svih malih sudionika bila je penjanje na pobjedničko postolje. Kako je kod djece vrtićke dobi najvažnije razvijanje sportskog duha, ukupnog pobjednika nije bilo, samo je nagradu Fair play dobio Dječji vrtić ‘‘Maslačak‘‘ iz Županje. Ono što svakako treba istaknuti je Ana Horvat iz Dječjeg vrtića ‘‘Vladimir Nazor‘‘, koja je zabila 11 golova u malom nogometu.


Prisegu je položila uime svih natjecatelja Lorena Ljubas iz Dječjeg vrtića ‘‘Vedri dani‘‘ Stari Mikanovci, olimpijski plamen upalila je Katarina Toth iz Dječjeg vrtića ‘‘Pčelica‘‘ Vinkovci, a olimpijsku zastavu unijela su djeca iz Dječjeg vrtića ‘‘Kosjenka‘‘ Vinkovci.


- Veseli me što su djeca već sada usmjerena k sportskom razvoju, što je od velike važnosti za Vukovarsko-srijemsku županiju i grad Vinkovce. Prije svega želim zahvaliti svim sudionicima i sigurno ćemo kao Županija nastaviti podržavati ovu lijepu sportsku priču. I nadam se da će netko od ove djece tijekom nekog skorašnjeg vremena popeti se na tron Europskih, Svjetskih, ali isto tako i Olimpijskih igara - istaknuo je Josip Dabro, zamjenik vukovarsko-srijemskog župana.

Ove godine su se natjecali i svečanim defileom prošli: KDV ‘‘Srce Marijino‘‘ Vinkovci, DV ‘‘Maslačak‘‘ Županja, DV ‘‘Bajka‘‘ Vinkovci, DV ‘‘Kolijevka‘‘ Vinkovci, DV ‘‘Trnoružica‘‘ Vinkovci, DV ‘‘Crvenkapica‘‘ Ilok, DV ‘‘Vladimir Nazor‘‘ Vinkovci, DV ‘‘Vedri dani‘‘ Stari Mikanovci, DV ‘‘Mladost‘‘ Vođinci, DV ‘‘Kosjenka‘‘ Vinkovci, DV ‘‘Medenjak‘‘ Vinkovci, DV ‘‘Pčelica‘‘ Vinkovci, DV ‘‘Lenije‘‘ Vinkovci, DV ‘‘Ivankovo‘‘ Ivankovo, DV ‘‘Stribor‘‘ Vinkovci, DV ‘‘Budućnost‘‘ Vinkovci i DV ‘‘Naša radost‘‘, Vinkovci. Na svečanosti otvorenja nastupila je Plesna udruga Vinkovačke mažorektinje, Cheerleading klub Ma&Ko, Gradski puhački orkestar te su pušteni golubovi mira od strane predstavnika Golubarske udruge ‘‘Slavonska milja‘‘ Vinkovci.
Mario Kokaj
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike