Mozaik
OSJEČKI HIP-HOP/FUNK PROJEKT

Vanja i Nešvil funk objavili spot "Kulenove seke"
Objavljeno 23. svibnja, 2019.
Poznati novinar Slavonskog radija uskoro izdaje album za Croatia Records

Osječki hip-hop/funk projekt Vanja i Nešvil Funk čekaju ljeto uz čvarke i kulenove seke. Neki će ljeto dočekati provodeći sve moguće dijete kako bi što bolje izgledali na plaži, ali ne i u Slavoniji, gdje se narodna medicina prenosi s koljena na koljeno već stoljećima.

‘‘Čvarci i kulenove seke, bolje od doktora i apoteke‘‘, poručuje mladi reper iz Našica, Vanja Hrvoje Dražić, koji se zbog studiranja preselio u Osijek, a tijekom koje godine udružio se sa sjajnom ekipom glazbenika u hip-hop/funk projekt Vanja i Nešvil Funk.

Narodna medicina
‘‘Kulenove seke‘‘ prvi je singl kojim najavljuju debitantski album, koji će biti objavljen za Croatia Records. Vanju poznajemo kao repera i beat boxera u osječkom a cappella sastavu Akvarel. Stoga i ne čudi da u ovom projektu sudjeluje i Tomislav Jambrešić iz Akvarela, a možemo čuti i prepoznatljivi glas Nere Mamić, također članice Akvarela i sastava Electric Porn. Vanja briljantan i na jeziku brz poručuje: ‘‘Kamen, krš i maslina, kulen, šunka i slanina – nema boljeg lijeka jer je medicina narodna‘‘. Osim teksta, potpisuje i jedan dio glazbe i aranžmana, gdje su mu se pridružili Tin Mihić, Tomislav Jambrešić, Zvonimir Perković i Antonio Benkotić.

- Reperi su se uvijek hvalili materijalnim stvarima – vilama, kućama, autima i novcem. No pravu ljubav zapravo ne možeš kupiti. Ona dolazi iznutra - kroz želudac. Iako u tekstu zvučim kao da se bavim nadriliječništvom, mislim da bi se s ovom pjesmom složila i glazbena i medicinska struka – čvarci i kulenove seke stvarno su dobra stvar! - kaže Vanja, MC/beatboxer koji se hip-hopom bavi od 2008. godine, kada počinje raditi na autorskim pjesmama. Nastupao je samostalno i uz bendove u raznim mjestima po Hrvatskoj, a uz samostalne koncerte i nastupe u klubovima i koncertnim dvoranama, nastupio je i na festivalima Ferragosto Jam, Adventure i Impulse Park Fest. Uz navedeno iskustvo javnog nastupa, od 2017. godine njegov je vokal prepoznatljiv i na valovima Slavonskog radija, gdje obavlja funkciju voditelja/glazbenog urednika. Prvi studijski album objavljuje 2015. pod nazivom ‘‘Iza Kapije‘‘, a trenutačno uz bend Nešvil Funk, s kojim surađuje od 2016., priprema drugi studijski album pod nazivom ‘‘Vanj Love‘‘, koji će izdati sredinom 2019. godine. Album će biti objavljen za izdavačku kuću Croatia Records, za koju su dečki potpisali ekskluzivni ugovor, a koji najavljuje upravo pjesma ‘‘Kulenove seke‘‘.

Humorističan spot
- Drago mi je što je Croatia Records prepoznala naš rad. Iako smo mladi, pojedinačno smo krenuli raditi glazbu od malih nogu. Ono što nam Croatia Records, kao najveća izdavačka kuća u Hrvatskoj, može dati put je do veće publike, a nama je želja toj istoj publici predstaviti autorsku glazbu na hip-hop/funk način - ističe Vanja.

Objavljen je i popratni videospot koji potpisuje Phantography, odnosno Vedran Jalžetić Phan, koji je na humorističan način prikazao što Slavonci kriju u svojim prtljažnicima. Je li u pitanju kulenova seka ili nešto drugo, otkrijte na Vanjinom službenom YouTube kanalu, a spot je premijerno prikazan na CMC televiziji i web-portalu Music Box.

Prvi singl Vanje i Nešvil Funka, ‘‘Kulenove seke‘‘, najavljuje još puno dobrih recepata iz njihove glazbene kuhinje, a što će sljedeće isplivati iz ovog najfunkerskijeg glazbenog lonca, saznat ćemo vrlo brzo.

Tanja Kvorka
 
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

2

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

3

HELIKOPTER ZA POVIJEST

Posljednja poruka Ingenuityja, kraj leta iznad Marsa