Sport
FINALE HRVATSKOG NOGOMETNOG KUPA

Bjelica: Uvijek smo favoriti Bišćan: Znamo s Dinamom
Objavljeno 22. svibnja, 2019.

U Puli će na stadionu Aldo Drosina danas (18 sati, HRT 2), u finalu Hrvatskog nogometnog kupa Dinamo i Rijeka odlučiti kome će pripasti drugi domaći trofej ove sezone. Onaj prvi, naslov prvaka države, odavno je osigurao zagrebački klub koji je i rekorder ovog natjecanja. U vitrinama maksimirskog kluba nalazi se već 15 Rabuzinovih sunca, dok su Riječani do sada četiri puta podizali prepoznatljivi trofej osvajača kupa.

Prema snazi momčadi i svemu prikazanom ove sezone favorit bi trebali biti modri, čiji trener Nenad Bjelica ne bježi od te uloge.

- Prihvaćamo svaku utakmicu kao favoriti, nemamo problema s tim. Dinamo ima najveću kvalitetu u Hrvatskoj i kad igraš u Dinamu moraš se znati nositi s tim, kao i s pritiskom. Imamo titulu, želimo dvostruku krunu, a momčad je jako gladna i motivirana za tim uspjehom. Imamo sjajnu atmosferu i sve preduvjete za dobar rezultat - izjavio je u najavi finala Bjelica koji vjeruje kako će njegova momčad reprizirati dominantnu izvedbu iz nedavnog prvenstvenog dvoboja na Rujevici, ali i da će ovaj put biti efikasni.

- Rijeka je pokazala da je uz Dinamo najbolja momčad u Hrvatskoj, što se vidjelo i u našim međusobnim utakmicama koje su bile dosta izjednačene te su detalji odlučivali. Maksimalno ih poštujemo, ali vjerujemo da ćemo biti bolji i osvojiti Kup. Vidjet ćemo kako će se oni postaviti u finalu, bit ćemo spremni na sve mogućnosti. Važno je da moja momčad bude na visokoj razini i da ispuni sve zadatke sa stopostotnom odgovornošću i velikim angažmanom. Želimo dominirati i stvarati prilike. Vjerujem da ćemo ugroziti vratara Slugu još više, ali biti i efikasni, to nam je nedostajalo zadnji put. Treba nam koncentracija od prve do posljednje minute - rekao je trener hrvatskog prvaka.

U četiri međusobna ovosezonska dvoboja omjer je izjednačen, po pobjeda Rijeci i Dinamu, uz dva remija, pa je jasno zašto Riječani vjeruju kako mogu do trofeja. Uz to, u posljednja finala koja su osvajali Riječani su Rabuzinovo sunce uzimali baš protiv modrih, pa je razumljivo da im nimalo ne nedostaje samopouzdanja, što je istaknuo i stoper Roberto Punčec.

- Ovo su utakmice u kojima ne trebaš neku motivaciju. Svi smo spremni i jedva čekamo početak. Realno, moramo reći da je Dinamo imao najbolju sezonu, ali s druge strane svi znamo draži Kupa. I da igramo s puno jačim suparnikom imali bismo svoje šanse. To je susret u kojem se sve može napraviti, ali i vrlo brzo promijeniti. Uostalom, mi i imamo pozitivan omjer u sezoni s Dinamom koji nije bio toliko superioran protiv nas, bar što se rezultata tiče. Svjesni smo da protiv sebe imamo jako dobru momčad, ali znamo i svoje kvalitete - poručio je stoper Riječana.

Goran Roguljić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike