Sport
AUREL BENOVIĆ

Nakon norijade u Gradski vrt na natjecanje i po finale
Objavljeno 22. svibnja, 2019.
Nakon EP-a bilo je problema sa zglobom, ali Osječanin je sad spreman

Svoj drugi službeni nastup na Dobro World Cupu imat će Aurel Benović. Član Gimnastičkog društva Osijek Žito bit će najmlađi hrvatski predstavnik u muškoj konkurenciji u društvu već proslavljenih Roberta Seligmana, Filipa Udea i Tina Srbića.

Prošlogodišnji premijerni nastup prošao je na jako zadovoljavajući način za tada, još službeno, juniora. Aurel je, naime, na parteru zauzeo deveto mjesto. Malo je nedostajalo za nastup u finalu.

Po prvo finale
Ove godine cilj je biti koje mjesto iznad u kvalifikacijama?

- Svakako mi je želja nastupiti u finalu. Mislim kako je to i ostvarivo. Čini mi se da je konkurencija na parteru, u odnosu na prošlu godinu, i nešto slabija. Uz to podigao sam i start. Radit ću vježbu sa startom 5,7, a treniram i 6,0.

Malo je nedostajalo pa da propusti ovogodišnji Dobro World Cup.

- Nakon povratka s Europskog prvenstva nisam želio nimalo odmarati nego sam odmah pristupio treninzima i pripremama za Osijek. I odmah na prvim treninzima digao sam ruku, išao odraditi kompletnu vježbu, ali sam odmah na početku iskrenuo zglob. Zbog toga sam imao tri tjedna stanke, pa sam morao odraditi dodatni kontrolni trening kod nas u Sokol centru ne bih li dokazao kako je forma dobra i kako na Dobro World Cupu mogu ne samo sudjelovati nego se upustiti i u borbu za finale. Kontrolni trening je na kraju dobro prošao, potvrdio sam nastup u Osijeku, ali i u Koperu, Svjetskom kupu koji je odmah iza osječkog.

Bi li vježba koju si odradio na kontrolnom treningu bila dovoljna za finale u Gradskom vrtu?

- Dobio sam ocjenu 13.700. Prošle godine u kvalifikacijama zaradio sam 13.933. Stvarno ne mogu procijeniti koliko će biti dovoljno. Treba odraditi najbolje što mogu, što čistije i onda se neću previše zamarati ocjenama.

Kažu za Aurela da je prilično flegmatičan tip. Postoji li ipak mala trema uoči nastupa u Osijeku?

- Sigurno ti nije svejedno, ali mislim kako bi veći pritisak osjetio ako bi nastupio u finalu. Nitko ne može ostati ravnodušan na punu dvoranu, i to još kod kuće.

Hoćeš li imati svoje navijače u Gradskom vrtu?

Quadrilla
- Ako uđem u finale. Doći će mi mama, cura, njezini roditelji, prijatelji... Najavili su dolazak i neki profesori iz škole.

Aurelu ovih dana predstoje dva velika događaja. Prije nastupa na Dobro World Cupu sudjelovat će na norijadi. Mladi je osječki gimnastičar maturant Ugostiteljsko-turističke škole. Znači, prvo će u srijedu plesati quadrillu, a onda u četvrtak očekujemo i "ples" na parteru.

- Profesorica me oslobodila quadrille, ali vjerojatno ću doći, premda već danas (srijeda) mi predstoji stvarno natrpan raspored. Naime, moram u 13 sati stići i na službenu konferenciju za novinare, a poslije toga popodne imam i kontrolni trening, posljednji uoči kvalifikacijskog nastupa na Dobro World Cupu - zaključio je 19-godišnji Osječanin.

Krešimir Lacković
PRVI PUT u osijek STIŽU INDIJCI
Nedavno je Igor Štimac postao izbornik nogometne reprezentacije Indije, a čini se kako sportaši iz ove mnogoljudne zemlje dolaze u Hrvatsku učiti i gimnastiku. Prvi put u Gradskom vrtu nastupit će naime predstavnici Indije. Osijek su tijekom prethodnih deset godina često posjećivali gimnastičarke i gimnastičari iz, kako to volimo reći, u sportskom smislu, egzotičnih zemalja, no u najboljem sjećanju ostati će dolazak reprezentativaca Sjeverne Koreje. Koji u gimnastičkom smislu i nisu “egzotika”, štoviše osvajači su medalja i s najvećih natjeanja. Prvo ime indijske reprezentacije je Ashish Kumar, koji ima želju osigurati nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike