Sport
PRIPREME ZA INTER

Vraća se Pilj, Kleinheisler još uvijek pod upitnikom
Objavljeno 22. svibnja, 2019.

Nogometašima Osijeka do kraja sezone ostao je još dvoboj protiv Intera u Gradskom vrtu. To će biti nova prilika u kojoj bijelo-plavi imaju mogućnost napokon ostvariti svoj cilj i plasirati se u Europu.


Svega je bilo ovoga proljeća, uspona i padova, velikih pobjeda i bolnih posrtanja, ali u nedjelju sve to treba izbaciti iz glave i posvetiti se isključivo pobjedi nad Zaprešićanima koje ne samo da će osječkoj momčadi osigurati Europu, nego ju može vratiti i na treće mjesto ako Hajduk izgubi u maksimirskom derbiju protiv Dinama. Nakon svih proljetnih stresova to bi bio kraj sezone koji bi bio doista osvježavajući. Trener Dino Skender za taj će susret imati širi izbor igrača, jer se nakon suspenzije zbog žutih kartona vraća Marin Pilj čija je agilnost nedostajala u Velikoj Gorici. Ostaje i dalje otvoreno pitanje hoće li za nastup biti spreman drugi jak adut u sredini terena Laszlo Kleinheilser koji još uvijek muku muči s ozljedom mišića. Mađar je otpao u posljednji trenutak uoči puta u Veliku Goricu, a u Gradskom vrtu nadaju se kako će ovaj put situacija biti povoljnija.


- Protiv Gorice nismo imali svoj dan, ali ostala nam je ta utakmica protiv Intera u kojoj imamo priliku popraviti dojam i konačno ostvariti naš cilj - plasman u Europu - kaže Dino Skender, trener nogometaša Osijeka.


Zaprešićani su ove sezone bili stalna Osijekova "mušterija". Tri utakmice, tri pobjede i impresivna razlika pogodaka od 12:1. Treba podsjetiti kako su bijelo-plavi baš protiv nedjeljnog suparnika ostvarili najuvjerljiviju prvenstvenu pobjedu ove sezone, jer je u posljednjem jesenskom kolu bilo čak 6:0 na osječkom stadionu uz tri pogotka Mirka Marića. Uz rezultatsku važnost ta će utakmica nosi sa sobom još jednu borbu. Osijekov centarfor je u mrtvoj utrci za titulu najboljeg strijelca HNL-a, pa će to i za njega biti prilika da u njoj prestigne Miju Caktaša i u Gradski vrt tu laskavu titulu donese prvi put nakon 15 godina. Posljednji put napadač Osijeka najbolji strijelac prvenstva bio je u sezoni 2003./04., kada je to ostvario najbolji klupski strijelac u HNL-u Robert Špehar. Uglavnom, izazova Osječanima u posljednjem ovosezonskom nastupu ima i više nego dovoljno. Ima i razloga za optimizam bez obzira na slabu predstavu u Velikoj Gorici. Naime, otkako je Dino Skender na klupi ni jedan gost nije odnio ništa sa osječkog stadiona. Tri utakmice, tri pobjede, od kojih su one protiv Dinama i Rijeke bile vrlo upečatljive, a treća je ostvarena u susretu protiv posljednjeplasiranog Rudeša.
I baš zbog toga više se ne treba osvrtati na loša sjećanja iz susreta s Goricom. Osijek je u Gradskom vrtu pod Skednerom bio neumoljiv. D.Keler
Dino Skender

trener NK Osijek

- Ostala nam je ta utakmica protiv Intera u kojoj imamo priliku popraviti dojam i konačno ostvariti naš cilj. Trebamo biti optimistični i vjerovati kako ćemo uspješno sezonu dovesti do kraja.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike