Osijek
PRIREDBA ZA DJECU

U OŠ “Mladost” ravnatelj
mrav, domar bumbar
Objavljeno 21. svibnja, 2019.
Izvrstan primjer suradnje lokalne zajednice, škole i vrtića, učitelja, odgojitelja i roditelja

Na pozornici ravnatelj u kostimu mrava, domar kao bumbar, roditelji, učitelji i odgojiteljica kao ruža, maslačak, potočnica, ljubičica, visibaba, leptir, cvrčak i bubamara, a k tomu plešu i pjevaju - nesvakidašnji je prizor koji je u utorak u Osnovnoj školi "Mladost" razgalio prepunu dvoranu vrtićaraca i školaraca. Djelatnici škole i roditelji zamijenili su uloge i uz "Plesnu haljinu žutog maslačka" Sunčane Škrinjarić priredili predstavu za pamćenje djeci nižih razreda te mališanima iz susjednog Dječjeg vrtića "Sjenčica", odakle stiže začetnica projekta.

Odjeveni u cvijeće i kukce, članovi "velike" glumačke skupine plesali su i pjevali, a klinci su ih oduševljeno pratili priključujući se veselim pljeskanjem i zvonkim glasićima. Nastavak je to obilježavanja Dana škole u izvrsnom, a možda i jedinstvenom, primjeru suradnje lokalne zajednice, učitelja, odgojitelja, roditelja, škole i vrtića.

- Kao "Škola za život” dokazali smo da i mi veliki možemo pripremiti nešto za male. Već četvrtu godinu imamo predstavu za naše najmlađe i svi se zajedno dobro zabavimo - kaže ravnatelj Josip Jukić. Slažu se s time svi. Majka Snježana Tatić zasjala je u ulozi Maslačkice. U veselu je glumačku družinu uključena godinama, otkako je njezina kćerkica Lana krenula u prvi razred, ali i prije, od njezinih vrtićkih dana. I njoj je, kao većini vesele glumačke družine, najveći izazov što su u predstavi trebali pokazati i vokalne sposobnosti.

Učiteljica Zehra Delić objasnila je kako je ovogodišnja predstava lektirni naslov za prvašiće, a usprkos tomu u njoj sudjeluju roditelji petaša koji žele nastaviti tradiciju te pomoći školi u ostvarivanju ishoda u "Školi za život", koju su oni ovim projektom započeli još prije četiri godine.

Jasenka Pejaković
RODITELJI KAO DIO OBRAZOVNOG PROCESA
Cijela priča počela je prije devet godina u DV “Sjenčica”, kada je odgojiteljica Mira Vego pokrenula projekt “Roditelji glume za svoju djecu”.

- Priča o ovoj predstavi i glumačkoj skupini općenito krenula je iz potrebe i želje za sudjelovanjem roditelja u radu vrtića, da djeca budu sretna i zadovoljna kada vide roditelje dijelom odgojno-obrazovnog procesa - kaže Vego. Do sada je glumačka skupina izvela neke od najljepših priča za djecu, poput Crvenkapice, Ivice i Marice, Pisma iz velegrada, i, kako kažu, najtežu - Šegrta Hlapića, a sada prvi put i mjuzikl. Priče koje će izvoditi biraju prema lektiri.
Možda ste propustili...

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

KREATIVNA RIZNICA: 520 VOLONTERA U 10 GODINA

Volonterski im je perfekt odredio poslovni prezent

Najčitanije iz rubrike