Regija
21. GODIŠNJICA POŽEŠKOG VELEUČILIŠTA

Planiraju i studij gastroenologije
Objavljeno 22. svibnja, 2019.
POŽEGA


Više od tri i pol tisuće studenata završilo je obrazovanje na nekom od studija požeškog Veleučilišta, a trenutačno na njemu studira oko 900 studenata. To su samo neke brojke izrečene na svečanosti u prigodi 21. godišnjice osnutka, koje potvrđuju značenje Veleučilišta Požega. Čestitke za sva postignuća uputili su gradonačelnik Darko Puljašić, Vedran Neferović, zamjenik župana požeško-slavonskog, predsjednik Obrtničke komore Hrvatske Dragutin Ranogajec, pomoćnica ravnateljice Agencije za znanost i visoko obrazovanje Sandra Bezjak i drugi. Gosti na svečanosti su bili i predstavnici prijateljskih fakulteta i škola iz Osijeka, Zagreba, Virovitice, Slavonskog Broda, te predstavnici mnogih ustanova i tvrtki iz Požeško-slavonske županije.


Ova godina je izuzetna za požeško Veleučilište zbog nekoliko razloga. Do kraja godine bit će završena gradnja studentskog doma, tu su i projekti koji se šire na zemlje Azije i Amerike, zatim slijedi početak novog studija gastroenologije i završetak priprema za studij elektroničkog poslovanja. Prema riječima dr. sc. Berislava Andrlića, prodekana za razvoj, sve to je rezultat nastojanja Veleučilišta, koje pokušava odgovoriti na zahtjeve tržišta rada i ponuditi što bolji model studiranja. Uz studente iz Slavonije i Hrvatske, u Požegi studiraju studenti iz Francuske, Japana, Ukrajine, Gruzije i drugih zemalja.


- Požega i Veleučilište se vole 21 godinu, jedno bez drugog ne idu i nemoguće je zamisliti naš grad bez njegovog Veleučilišta – rekao je gradonačelnik Puljašić, čestitajući godišnjicu.


O tome što je Veleučilište do sada postiglo i kakvi su planovi razvoja govorio je Željko Karas, član Veleučilišta, najavljujući nove projekte, među kojima je osnivanje znanstveno-istraživačkog centra. Sandra Bezjak u ime Agencije za znanost i visoko obrazovanje najavila je završetak postupka akreditacije Veleučilišta, koja jamči ispunjavanje svih zahtjevnih europskih standarda visokog obrazovanja. Na svečanosti su uručena priznanja studentima i profesorima za postignute rezultate u radu.
Nakon svečanosti održana je panel-rasprava o temi "Kako brendirati u ruralnom razvoju", o čemu su govorili prof. dr. sc. Drago Šubarić, prof. dr. sc. Josip Mikulić, prof. dr. Božo Skoko, prof. dr. sc. Damir Krešić, mr. sc. Mario Raguž i Boris Ljubičić. B. Starčević Tesari
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ŽELE TURISTIČKI POENTIRATI:

Ubojstvo u Orient Expressu zbilo se pokraj Strizivojne!

2

DVIJE OSNOVNE ŠKOLE DRUGU GODINU RADE POD ISTIM KROVOM

Zbog otežanih uvjeta rada neki su djecu ispisali iz ove škole

3

GRADSKO VIJEĆE RASPRAVLJALO O DEMOGRAFSKIM MJERAMA

Osobama do 45 godina 15.000 proračunskih kuna za kupnju nekretnine