Regija
MINISTARSTVO REGIONALNOG RAZVOJA I FONDOVA EU-A SUFINANCIRAT ĆE PROJEKT

Za uređenje dijela Velikog kraja 350.000 kuna
Objavljeno 22. svibnja, 2019.
ŽUPANJA


Gradonačelnik Županje Davor Miličević potpisao je jučer s ministaricom regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijelom Žalac ugovor o dodjeli bespovratnih 350.000 kuna za rekonstrukciju i uređenje Ulice Veliki kraj. Riječ je o dijelu koji se proteže od Aleje Matice hrvatske, odnosno Elgora, do kružnog toka kod zgrade Komunalca.


- Predviđeno je kompletno uređenje javne površine, postavljanje rubnjaka uz kolnik, rješavanje oborinske odvodnje i kolnih prilaza prema kućama te uređenje parkirališta pred poslovnim prostorima u tom dijelu ulice – pojašnjava Josip Nikolozo, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i geodetske poslove Grada Županje. Procijenjena vrijednost radova je 550.000 kuna, od čega će 350.000 kuna sufinancirati Ministarstvo regionalnog razvoja, a ostatak će namaknuti Grad. U tijeku je postupak za odabir izvođača radova, koji će u lipnju biti uveden u posao, a rok za završetak je 45 radnih dana. U planu je i skorašnja rekonstrukcija nogostupa i školskog prolaza u tom dijelu grada, kao i uređenje kolnika u Ulici dr. Franje Račkog, od zgrade pošte do Gajeve ulice. Inače, Županja je ovih dana veliko gradilište. U tijeku je rekonstrukcija Ulice Ante Starčevića i pet ulica u naselju Obla. Aktivnosti Grada u ovoj su godini usmjerene na izradu projektne dokumentacije za investicije koje će krenuti u 2020. godini. Za projektiranje je predviđeno milijun kuna. Radi se glavni projekt i ishodit će se građevinska dozvola za gradske bazene.
Izrađuje se i projektna dokumentacija za rekonstrukciju nekoliko gradskih ulica - Vinkovačke, Radićeve, Pozaićeve, Vojne krajine te gradnju pristupne ceste do bazena. M.L.O.


Marija Lešić Omerović
Možda ste propustili...

GLAZBENE I FILMSKE PROJEKCIJE, RADIONICE, KVIZ

Lapidarij idealno mjesto za događaje zanimljive svima

UČENICI INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKE ŠKOLE VIROVITICA

Dravskoj priči donirali presadnice cvijeća

Najčitanije iz rubrike