Crna kronika
VATRENO KOD ORAHOVICE

Piroman hara po Duzluku, u 40 dana pet požara
Objavljeno 22. svibnja, 2019.
Iako nema službenih informacija, u tijeku je istraga policije zbog niza požara u Duzluku
ORAHOVICA



Mještanima malog prigradskog naselju Duzluk pokraj Orahovice ovih dana nije svejedno. U nešto više od mjesec dana zabilježeno je čak pet požara, većina u istoj ulici. U prva tri požara gorjele su gospodarske zgrade uz napuštene kuće, a u četvrtom požaru gorjela je kuća u kojoj je živio jedan stanovnik. Srećom, dolaskom prvo policije pa vatrogasaca, stanovnik nije stradao.


- Sve mi je izgorjelo, kuću više nemam. Ostao sam bez svega, ali eto, zahvaljujući policajcu Milanu Rončeviću, izvukao sam živu glavu. Grad Orahovica me zbrinuo, dao mi je stan na korištenje – kaže Ljubinko Nikolić iz Duzluka. Nekoliko dana poslije dogodio se i peti požar, i to ponovno na napuštenoj kući. Mještani Duzluka s razlogom su u strahu. Kako saznajemo od mještana, neki noćima i ne spavaju, jer sve je strah za svoju kuću. U strahu su i vlasnici vikend-kuća kakvih je Duzluk, zbog blizine orahovačkog Jezera, prepun.


- Imamo vikendicu u Duzluku i nije nam svejedno. Čuli smo za sve te požare i bojimo se što će dalje biti. Znamo da policija traga za piromanom i vjerujemo kako će ovaj problem što prije biti riješen - kaže zabrinuti vlasnik vikendice iz Osijeka. S vatrogasne strane, orahovački vatrogasci svoj su dio posla odradili maksimalno. Svaki požar su u vrlo kratkom vremenu lokalizirali uz pomoć kolega iz Čačinaca i Stare Jošave i srećom, posljedica je bila samo materijalna šteta. Svakakve glasine kruže oko razloga ovih požara, no prave istine još nema iako policija radi svoj posao, istraga je svakodnevno u tijeku. U pomoć se uključio i Grad Orahovica, gradonačelnica Ana-Marija Petin održala je dva sastanka s načelnikom policije i ponudila svu moguću gradsku pomoć.
- Orahovica je oduvijek bila siguran grad i kao takva će ostati. Poduzimam sve mjere koje su u mojoj ovlasti da mještani Duzluka ponovo mirno spavaju i žive normalnim životom. Posjetila sam sa suradnicima Duzluk, porazgovarala s mještanima i ponudila svoju pomoć. Također, inicirala sam nekoliko sastanaka s policijom, sve u cilju što skorijeg pronalaženja počinitelja ovih gnjusnih djela. Odajem priznanje orahovačkim i čačinačkim vatrogascima na njihovoj požrtvovnosti i profesionalnosti. Očekujem da će djelatnici policije iskazati dodatni angažman. Orahovica zaslužuje da živi mirno kako je i živjela, a ja ću sa svojim suradnicima i nadležnim službama poduzeti sve da tako i bude - rekla je gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin.


Vladimir Grgurić
srećom
U POŽARIMA

NIJE BILO

OZLIJEĐENIH
Možda ste propustili...

NOVA ŽRTVA PREVARANATA JE 79-GODIŠNJAK

Zbog želje za kriptovalutom izgubio desetke tisuća eura

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

Najčitanije iz rubrike