Crna kronika
PROMETNA NESREĆA U NEMETINU

Nakon slijetanja kamion se zapalio
Objavljeno 22. svibnja, 2019.

NEMETIN

Šteta od više stotina tisuća kuna nastala je zbog prometne nesreće i posljedičnog požara u kojem je potpuno izgorio kamion - mikser za prijevoz betona. Nesreća se dogodila u utorak prijepodne u Nemetinu, u neposrednoj blizini tamošnjeg Azila za pse. Zbog još neutvrđenih razloga vozač kamiona, miksera za beton, izgubio je u jednom trenutku kontrolu nad upravljačem kamiona nakon čega je teško vozilo koje je bilo puno betona sletjelo s ceste u kanal, prevrnulo se na bok i snažno zabilo u cestovni mostić. Od siline udara vozač je kroz prednje vjetrobransko staklo izletio iz kamiona. Pukom srećom nije ozbiljnije ozlijeđen.


Nekoliko trenutaka nakon slijetanja došlo je do požara koji je brzo zahvatio kabinu, a potom i cijeli mikser. Šokirani vozač, vidjevši kamion u plamenu, odmah je pozvao vatrogasce koji su na mjesto nesreće stigli za desetak minuta. Kako doznajemo, vatrogasce je pozvalo još nekoliko osoba koje su se zatekle na mjestu nesreće, a riječ je o drugim vozačima.


- Dojavu o požaru kamiona dobili smo u 11.13 sati i odmah smo na intervenciju uputili devet vatrogasaca s dva vozila. Nakon dolaska zatekli smo kamion u plamenu i odmah smo počeli gašenje. Intervencija je složena i trajala je do 12.14 sati kada su se naši djelatnici vratili u postaju - doznajemo iz Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek. Profesionalni vatrogasci na mjestu nesreće zatekli su i vozača miksera. Bilo je vidljivo da je ozlijeđen, no cijelo vrijeme bio je na nogama. S obzirom na to da je nakon udarca kamiona u betonski mostić ispao kroz prednje vjetrobransko staklo, vatrogasci su pozvali i hitnu pomoć kako bi pomogli vozaču koji je bio u šoku. Do zaključenja teksta nismo dobili informaciju o težini ozljeda koje je zadobio pri nesreći.
Za vrijeme vatrogasne intervencije, te kasnijeg očevida djelatnika Policijske uprave osječko-baranjske, promet cestom između Nemetina i Sarvaša bio je u prekidu puna dva sata, pa su druga vozila, u oba smjera, prometni policajci preusmjeravali na državnu cestu 213, odnosno od južne osječke obilaznice do Sarvaša. Nakon završetka očevida uslijedilo je uklanjanje izgorenog miksera, a na kraju je promet bio pušten nakon što su cestari oprali prometnicu. M.Bugarić


 
Možda ste propustili...

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

Najčitanije iz rubrike