Regija
GEM SET HRVATSKA

Sportaši za igralište u OŠ Tordinci
Objavljeno 22. svibnja, 2019.

Na zagrebačkoj će se Šalati 12. lipnja održati humanitarno-sportski spektakl ‘‘Gem, set, Hrvatska‘‘ u organizaciji Zaklade našega najboljeg tenisača Marina Čilića, a s kojega će sav prihod ići za gradnju multifunkcionalnog sportskog igrališta u osnovnoj školi u Tordincima.


- Poziv je stigao na školu od Zaklade Marina Čilića i mi smo se prijavili u prvom krugu, zatim smo ušli u uži krug, i kad smo bili na korak do igrališta, predstavnici Zaklade obišli su našu školu i na licu mjesta se uvjerili u stanje škole. Uvjeti u našoj školi jako su loši jer teren koji smo imali dvije godine nije u funkciji zbog dogradnje škole. Ovim izborom dobit ćemo vrhunske uvjete, a što se tiče vanjskog dijela terena, djeca će imati mogućnost igranja nogometa, košarke, rukometa. Realizacija se očekuje u jesen, a mi kao škola idemo u Zagreb, veliki je interes i svi žele biti 12. lipnja u Zagrebu. Teško je opisati osjećaje djece kad su čuli da će dobiti novo vrhunsko sportsko igralište, kao i mi odrasli, veselili smo se poput male djece. Očekujemo dolazak Marina Čilića na otvorenje igrališta, gdje će se djeca moći fotografirati s njim - rekao je Antun Maletić, ravnatelj OŠ Tordinci.


Prema riječima Željka Varge i Dorijana Kalema, učenika OŠ Tordinci, svi su u školi sretni i ponosni što je njihova škola odabrana, no, kako kaže, uvjeti u kojima sada imaju tjelesni odgoj jako su loši. Ovim putem žele zahvaliti Zakladi Marina Čilića te jedva čekaju da ga upoznaju.
Prednost su imale škole i sredine u kojoj djeca nemaju mogućnost bavljenja sportom zbog loše infrastrukture te gdje nema velikog izbora izvanškolskih aktivnosti. Ukupno je pristiglo 49 prijava, a odabrana je Osnovna škola u Tordincima, koja broji 125 učenika u 10 razrednih odjela te nema ni igralište ni dvoranu.


Mario Kokaj
Možda ste propustili...

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA RIZNICA: ŽUPANIJA OBNAVLJA ŠKOLE I PRATI TRENDOVE

Područne škole važne za život sela, VSŽ ih podupire

Najčitanije iz rubrike