Sport
ZAVRŠNICA KUPA HRVATSKE ZA MLADEŽ

Bijelo-plavi love tri trofeja
Objavljeno 21. svibnja, 2019.
Hrvatska nogometna mladost danas igra na terenu u Slavonskom Brodu

Danas (utorak) će SRC Stanko Vlainić-Dida u Slavonskom Brodu biti domaćin završnice Kupa Hrvatske za mlade nogometaše. Bit će to cjelodnevni program koji će početi u 10.30 finalnim okršajem pionira, u 13 sati na travnjak će kadeti, a festival hrvatskih nogometnih nada zaključit će se juniorskim finalom, koje počinje u 16 sati. NK Osijek će na toj završnici imati svoje momčadi u sva tri finala, što je prvi slučaj od hrvatske samostalnosti. Dvije momčadi imat će zagrebačka Lokomotiva (juniori i kadeti), a jedno finale igrat će Hajduk (pioniri).

- Ovo što su ostvarile naše mlađe kategorije sigurno je jedan lijep uspjeh za NK Osijek na koji trebamo biti ponosni. Prije smo u nekoliko navrata imali po dvije momčadi u finalima, ali tri još nikada - kaže Ivica Kulešević, voditelj Škole nogometa NK-a Osijek.

Jasno, osječke momčadi u Slavonski Brod ne odlaze s devizom "važno je nastupiti", nego s ciljem otići do kraja, odnosno podignuti sva tri trofeja ako se bude moglo.

- Normalno je da idemo u Slavonski Brod s ambicijama. Naravno, ne stavljamo tim mladim igračima nikakve imperative, ali ako se ukaže prilika za osvajanje trofeja, pokušat ćemo ju iskoristiti. Iako je u tim mlađim kategorijama uvijek najvažniji pravilan razvoj igrača u kojemu rezultat nije uvijek primaran. Ipak, važan dio njihova odrastanja i sportskog odgoja stvaranje je pobjedničkog mentaliteta, pa se taj segment nikako ne treba zanemarivati - smatra Kulešević.

Kulešević ima puno iskustava u takvim utakmicama jer je bio trener kadeta i juniora početkom ovog desetljeća, kada su tri godine uzastopno igrali u finalnim susretima hrvatskog Kupa.

- Psihološka priprema u ovakvim utakmicama uvijek igra važnu ulogu. Posve je nevažno kakvi su se rezultati protiv suparnika u finalu postizali tijekom prvenstva. Ovo su specifične utakmice i nikada nema izrazitih favorita. Govorim to i iz osobnih iskustava, kada sam kao trener vodio momčadi Osijeka u finalima Kupa. Uzeli smo pokal kada nismo bili favoriti, a poraženi smo u finalima kada su nas takvim smatrali. Nema tu pravila - kaže Kulešević.

I dobro je što je tako jer skor koji imaju osječke momčadi protiv momčadi koje ih čekaju u finalu uopće nije ohrabrujući. Naime, nijedna od tri momčadi nije tijekom prvenstva pobijedila svoje suparnike. Juniori su oba puta poraženi od Lokomotive, kadeti su jednom izgubili i jednom remizirali s istim protivnikom, a pioniri su isti skor zabilježili s vršnjacima iz Hajduka.

No kako je podvukao i sam Kulešević, sve što se događalo prije neće igrati nikakvu ulogu. Uostalom, ne postoji bolji trenutak za osječke momčadi u kojemu mogu uljepšati te statističke podatke iz prvenstvenih susreta.

Dalibor Keler
RASPORED FINALNOG DANA
SRC Stanko Vlajnić-Dida (Slavonski Brod)



10.30 - FINALE PIONIRA

       Hajduk - Osijek



13 SATI - FINALE KADETA

       Lokomotiva - Osijek

16 SATI - FINALE JUNIORA

       Osijek - Lokomotiva



Ulazak na sve finalne utakmice je slobodan.
Tomislav Radotić

trener kadeta NK Osijek

- Svi su nam spremni osim ‘’radilice’’ Svrzlića, nadam se da će Branšteter izdržati susret nakon ozljede koju je imao. Dečki su se žrtvovali za finale, propustili su odlazak na školske ekskurzije i pokazali koliko im znači uspjeh momčadi
Tomislav Steinbrückner

trener juniora NK Osijek

- U prvenstvu smo izgubili oba puta od Lokomotive, ali bile su to izjednačene utakmice. Nešto slično očekujem i u finalu Kupa, a vjerujemo kako će se sreća ovaj put okrenuti na našu stranu.
Vedran Nikšić

trener pionira NK Osijek

- Spremni smo i jedva čekamo utakmicu. Igrali smo nedavno s Hajdukom u prvenstvu na Poljudu i bilo je 0:0, iako smo mi tada nastupili oslabljeni, oni su praktički bili kompletni. Želimo pobjedu i trofej
Možda ste propustili...

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

Najčitanije iz rubrike