Sport
MARIN ŠIPIĆ IZ NEXE-A U PPD ZAGREB

Zagrebaši uzeli još jednog igrača iz našičkih redova
Objavljeno 21. svibnja, 2019.
Ono što smo najavili, jučer je dobilo i službenu potvrdu. Marin Šipić sljedeće sezone nosit će dres PPD Zagreba, s kojim je potpisao trogodišnji ugovor. Jedan od najdarovitijih svjetskih rukometnih pivota protekle je dvije godine proveo u redovima NEXE-a, gdje je stekao status člana hrvatske reprezentacije, u čijem je dresu na SP-u u Njemačkoj pružio nekoliko odličnih partija. Nije to prvi slučaj odlaska nekog igrača NEXE-a u redove momčadi kojoj Našičani žele pomrsiti račune u borbi za hrvatske trofejea. Među "zagrebašima" je i desnokrilni Josip Božić-Pavletić, a i dalje je na posudbi iz našičkog kluba Ivan Sršen, koji bi se na kraju sezone trebao vratiti NEXE. Bez obzira što je bio na meti i inozemnih klubova, čak i iz najjače Bundeslige, Šipić se odlučio na odlazak u Zagreb, jer, kako kaže, to mu je korak više u karijeri.

- Uvijek me vesele novi izazovi, a mogućnost igranja Lige prvaka najveći je mogući za svakog igrača, pa tako i za mene. Trener Tamše poznat je po radu s mladim igračima i iskreno se veselim prilici da radim s njim i učim od njega. Mislim da će to biti sjajna suradnja - rekao je Šipić, čijem je svečanom potpisivanju ugovora nazočio predsjednik PPD Zagreba Vedran Šupuković i sportski direktor Božidar Jović, nekad odlični reprezentativni pivot.

Šipić ima ugovor s NEXE-om do 2020. godine, tako da bi u našičku blagajnu trebao ovoga ljeta stići neki novac za njega.

- Šipić nam je konkretno najavio svoje planove i želimo mu puno sreće u daljnjoj karijeri i životu. On s nama ima važeći ugovor do 2020. i u kojem jasno stoji koliko iznosi fiksna odšteta u slučaju raskida. Stoga u prijelaznom roku očekujem rješavanje tih obveza od strane PPD Zagreba prema nama, kaže predjednik RK NEXE Josip Ergović.

Tek što je Šipić potpisao za prvaka, Našičani su već pred realizacijom transfera jednog pivota, Ergović kaže kako je riječ o vrlo dobrom igraču koji bi trebao biti kvalitetna zamjena za Šipića. K.Lacković
Josip Ergović

predsjednik RK NEXE-a

Šipić s nama ima važeći ugovor koji može raskinuti uz podmirenje fiksne odštete koja je navedena u ugovoru
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike