Regija
BOLJI UVJETI UČENICIMA I SPORTAŠIMA

Županija obnavlja
sportske dvorane
Objavljeno 20. svibnja, 2019.
VIROVITICA - Virovitičko-podravska županija obnavlja i obnovit će sve sportske dvorane na svom području kako bi i školskoj djeci, ali i svima koji se bave dvoranskim sportovima, omogućili normalan rad. Najveći zahvat je na sportskoj dvorani Tehničke škole u Virovitici, mjestu najvećih sportskih uspjeha novijeg virovitičkog sporta. Ovo najznačajnije sportsko zdanje, koje je otvoreno 1987. godine, dobit će novu perspektivu. Virovitičko-podravski župan, Igor Andrović, potpisao je ugovor o energetskoj obnovi zgrade sportske dvorane Tehničke škole. Ugovor je potpisao Zdravko Slavić, u ime Slavić inženjeringa iz Virovitice, dok će stručni nadzor provoditi King Art Studio Virovitica. Ukupna vrijednost projekta je 6.262.270 kuna, od čega je nepovratnih 3.427.360 kuna Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, dok je drugo posredničko tijelo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja. Nositelj projekta je Virovitičko-podravska županija, a rok za izvedbu radova je 15 mjeseci. Projektni prijedlog prijavljen je u sklopu poziva na dostavu projektnih prijedloga "Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora".

– Ovo je poklon svim sportašima, učenicima, svim korisnicima ovog sportskog hrama virovitičkog sporta. Svrha projekta je da se energetskom obnovom zgrade dvorane Tehničke škole Virovitica osiguraju uvjeti za smanjenje potrošnje energije za grijanje/hlađenje na godišnjoj razini od najmanje 50 posto u odnosu na godišnju potrošnju energije za grijanje/hlađenje prije provedbe projekta, a pritom će se smanjiti i emisija štetnih emisija CO2 u okoliš, stvoriti zdravije okruženje i ugodniji boravak, kako učenicima koji pohađaju, Tehničku, Industrijsko-obrtničku i Strukovnu školu, koje sve koriste ovu dvoranu, tako i brojnim sportašima – rekao je župan Andrović.

Slijede energetske obnove OŠ Suhopolje i sportske dvorane, OŠ Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje te zgrade B OŠ Petra Preradovića Pitomača. V. Grgurić
Najčitanije iz rubrike