Regija
IZGLASALI DRUGI REBALANS PRORAČUNA ZBOG 15 PROJEKATA

Belišćani za 5 milijuna dovršavaju projekte i pokreću nove
Objavljeno 21. svibnja, 2019.
BELIŠĆE - Posljednja sjednica Gradskog vijeća Belišća bila je u znaku izglasavanja drugog rebalansa proračuna i najave početka realizacije čak 15 novih projekata koje u nadolazećem razdoblju počinje ili dovršava belišćanska gradska uprava što u samom Belišću, što u njegovim prigradskim naseljima. Gradski se proračun sa sadašnjih 153.837.437 kuna povećava za više od 5 milijuna kuna ili preciznije na 159.143.437 kuna zbog novih projekata.
Među 15 projekata o kojima se raspravljalo na Gradskom vijeću četiri se odnose na dovršetak postojećih, a jedanaest je novih. Tako, prema najavama gradonačelnika Dinka Burića, građani mogu očekivati obnovu Starog mlina, novi nogostup u Ulici Matije Gupca u Bocanjevcima te završetak prilazne ceste groblju u Gatu. U planu je i uređenje rukometnog igrališta u Bistrincima, početak realizacije programa POS-a, kao i dovršetak radova u Ulici kardinala Alojzija Stepinca. Na popisu se nalazi i pristupna cesta od Ulice Zinke Kunc do odlagališta otpada u Belišću, završetak projekta javne rasvjete do Svetišta svete Ane te rekonstrukcija i izgradnja nogostupa u Belišću. Nogometni klub Gat dobit će novu prilaznu cestu, slijedi opremanje zgrade DVD-a Belišće, koja će nakon energetske obnove dobiti i novi namještaj, te projekt javne rasvjete u odvojku Antuna Gustava Matoša. Belišćani planiraju i ulaganje u nekretnine i kupnju poslovnih prostora, tu je projekt obnove krovišta stambene zgrade u Pekmezici, Vijenac S. H. Gutmanna 22, te obnova, izgradnja i uređenje prostora ispred belišćanskog bazena. Kako bi se ti projekti realizirali, gradski oci izglasali su i novu Odluku o zaduživanju od 4,8 milijuna kuna kod OPT banke Zadar, na rok od 10 godina.

- Ranije započeti projekti se realiziraju planiranom dinamikom, proračun se dobro puni te možemo mirno raditi i nastaviti planirati. Prijavljeni projekti na natječaje Europske unije te na natječaje resornih Ministarstava su na evaluaciji kod nadležnih tijela i mi smo optimistični glede njihovog odobravanja - naglasio je gradonačelnik Dinko Burić. L. Aničić
Odobreno im je 200.000 kuna za vrtić, kojima će nabaviti novu kuhinju i urediti podrumski prostor
Možda ste propustili...

SKUPŠTINA VATROGASNE ZAJEDNICE NAŠICE

Požara manje 60 posto

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

3

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca