Regija
JAČAJU SPONE U SVOJOJ SREDINI

Bel-Art otvorio vrata građanima
Objavljeno 21. svibnja, 2019.
BELIŠĆE - Likovna udruga Bel-Art i ove se godine uključila u manifestaciju Dani otvorenih vrata udruga 2019., koje je Ured za udruge Vlade RH organizirao osmu godinu zaredom. Prvog dana u prostoriji Likovne udruge svi zainteresirani sugrađani mogli su dobiti informacije o radu udruge, planiranim aktivnostima za ovu godinu te se okušati u nekoliko likovnih tehnika, prema vlastitoj želji. Preostala dva dana belišćanski slikari iskoristili su kako bi najmlađim sugrađanima približili slikarstvo.

Tako su u prostorijama udruge članovi Bel-Arta Jadranka Berak, Suzana Lešnjaković, Antun Sabo i Tin Lacković održali slikarsku radionicu za polaznike kraćeg programa predškolske skupine "Leptirići". Bila je to odlična prilika da se mali Belišćani pobliže upoznaju s tajnama izrade umjetničkih djela, a kao tematiku odabrali su poljsko cvijeće. Ova vrlo bliska im tema urodila je izradom mnogih zanimljivih crteža koji su dokazali da je Belišće bilo i ostalo rasadnik mladih umjetničkih talenata, u čemu ih nesebično usmjeravaju članovi Bel-Arta.

Proteklog vikenda održane su i kreativne radionice za sve zainteresirane mališane, ali i odrasle zaljubljenike u umjetnost, na kojima je sudjelovao velik broj djece različite dobi, koja su se okušala u tehnici suhog pastela. S njima su se družili umjetnici Vesna Vajda, Vanja Eberl i Tin Lacković.
L. Aničić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike