Osijek
RADOVI U ROKOVOJ SAMO NA JEDNOJ DIONICI

Od Štrosike do Ružine novi asfalt
Objavljeno 20. svibnja, 2019.
Otkako su počeli radovi na asfaltiranju ceste u Rokovoj ulici tamošnji se stanari zanimaju ne samo za dinamiku radova, nego i za dionice ove ulice koje će obuhvatiti građevinska operativa. Podsjetimo, radovi su počeli na jednoj dionici, tako da je neizvjesno hoće li se izvoditi cijelom dužinom Rokove. Prema riječima Marija Mišetića, voditelja RJ Graditeljstvo osječkog Unikoma, radovi se izvode na dijelu Rokove ulice - od Strossmayerove do Ružine ulice, i riječ je o cjelovitoj obnovi ceste.

- Kompletno skidamo sloj završnog asfalta i stavljamo novi. Također, ići će i novi poklopci, a bude li potrebe, zamijenit će se i rešetke. Ako ne bude potrebe za zamjenom, svakako ćemo ih podići - pojasnio je Mišetić, dodajući da se na dionici od Ružine do Gundulićeve ulice zasad neće raditi. Podsjeća kako je na toj dionici prije nekoliko godina stavljen novi asfalt koji je, kaže naš sugovornik, još uvijek u dobrom stanju.

Zadovoljavajući je, prema ocjeni Unikoma, i asfalt u Rokovoj na dionici od Gundulićeve do Poljskoga puta. Mišetić kaže kako će ta dionica biti pregledana i bude li potrebe za intervencijom, ona će se odraditi.

- Nećemo stavljati novi asfalt na cijeloj dionici, nego ćemo ga samo, ako za tim bude bilo potrebe, pojedinačno, kako bismo to mi rekli "zaflekati". Inače, u operativnom programu radova još su i druge brojne ceste, i mišljenja smo da je ovo što se radi u Rokovoj dovoljno, odnosno da je u najgorem stanju dionica od Strossmayerove do Ružine - napominje Mišetić.

Kad je u pitanju rok dovršenja radova, Mišetić kaže kako su im potrebna bar dva tjedna, odnosno deset suhih dana. Sudeći prema hirovitim vremenskim (ne)prilikama, za sada ne može točno reći hoće li ih biti u idućem razdoblju. Naime, kad padne kiša nije moguće očekivati da se radovi mogu završavati u roku, i to iz praktičnog razloga. Nakon kiše podloga je mokra i asfaltiranje nije moguće, pa se u Unikomu stoga nadaju da će se vrijeme uskoro stabilizirati kako bi radovi u cijelosti mogli biti završeni, kako na njihovo, tako i na zadovoljstvo svih stanara Rokove ulice te brojnih vozača koji tom ulicom prolaze na putu do svog odredišta. M. Mihelić
10

suhih dana potrebno je Unikomovim djelatnicima da bi u cijelosti i kvalitetno mogli izvesti asfaltiranje kolnika u Rokovoj ulici
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KORONAKRIZA SMANJILA GOSPODARSKU AKTIVNOST

Javni bilježnici suočeni sa znatnim padom prometa

2

OPASNO GRADILIŠTE U RUŽINOJ ULICI

Opasan teret nad glavama prolaznika

3

ŠTO O PODRŠCI GRADA OSIJEKA KAŽU PODUZETNICI?

Potpora nam je bila znak da nismo sami