Osijek
RADOVI U ČEPINU

Krbavska ulica zatvorena do 30. lipnja
Objavljeno 21. svibnja, 2019.
Uprava za ceste Osječko-baranjske županije i Općina Čepin imaju dugogodišnju odličnu suradnju na cestovnim projektima. Nakon gradnje kružnog toka na "čepinskom ipsilonu", suradnja se nastavlja projektom u Krbavskoj ulici. Ulaz u naselje Čepin na ovom je dijelu ceste uzak i nema pješačku stazu, pa je samim time nesiguran za stanovnike. Općinski je načelnik Dražen Tonkovac stoga potpisao ugovor s Upravom za ceste o sufinanciranju radova rekonstrukcije dijela županijske ceste ŽC4089.

- Ukupna predviđena vrijednost radova iznosi 1.500.000 kuna. U ovom je projektu Općina izradila glavni projekt kojim su predviđeni uređenje, rekonstrukcija i proširenje ceste te gradnja nogostupa i biciklističke staze. I rekonstrukciju će Općina sufinancirati u dijelu radova koji se odnose na gradnju nogostupa i biciklističke staze, u ukupnom iznosu od gotovo 230.000 kuna - kaže Tonkovac.

Zbog radova Krbavska će biti zatvorena za promet do 30. lipnja. Promet će biti zatvoren na dijelu Krbavske ulice od raskrižja s Osječkom do prijelaza ceste preko željezničke pruge, odnosno dio županijske ceste ŽC 4089 Čepin - Ivanovac. U vrijeme radova sav će cestovni promet biti preusmjeren na državnu cestu DC 518, kao i ostale alternativne smjerove - kroz Cvjetnu ulicu u Livani (novom kamenom otresnicom) i Željezničku ulicu u Čepinu, gdje su dva željezničko-cestovna prijelaza osigurana rampama.
D. Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike