Sport
BIJELO-PLAVI KAPITULIRALI U VELIKOJ GORICI

Gosti ostali bez ičega:
Suk odgodio potvrdu
plasmana bijelo-plavih
u Europu za nedjelju
Objavljeno 19. svibnja, 2019.
Osijek je opet upao u istu zamku. Igrao je na sigurno i ostao bez ičega

Osijek je u nedjelju propustio priliku i matematički osigurati plasman u Europu. Opet ga je koštao kalkulantski pristup, jer je u Velikoj Gorici, bez obzira na to što nije imao što izgubiti, igrao na bod, a ne na pobjedu, a kada je tako, onda utakmice za bijelo-plave ne završavaju dobro. Kakva filozofija igre - takav i rezultat.


Dugo je taj susret bio partija šaha u kojoj se čekala suparnička pogreška i naravno da ju je Osijek napravio prvi, a nakon toga je sve bilo kasno jer pravog plana više nije bilo. Teško nam je dokučiti zbog čega su u bijelo-plavom stožeru odlučili igrati na bod. To je jedna od anomalija koje će se trebati riješiti u budućnosti jer na takav način Osijek će teško ostvarivati željene rezultate. Ostaje sad još posljednje kolo, u kojem će u Gradskom vrtu gostovati zaprešićki Inter, a taj će susret ponuditi novu priliku Osijeku za potvrdu plasmana u Europu.

Bez rizika

Obje su momčad na početku zauzele nešto oprezniji stav. Osijek nije imao razloga srljati, a domaćin je očito pokazao, možda pomalo i neočekivan, respekt s obzirom na to da mu je jedino pobjeda igrala u borbi za Europu. U takvom razvoju događaja prijetnje za vratare stizale su uglavnom iz prekida, a od njih imala je Gorica u osmoj minuti priliku, kada je Lovrić izveo udarac iz lijevog kuta, a Ndiaye na prvoj vratnici iz neposredne blizine pucao glavom i nije bio precizan. Osijek je na sličan način uzvratio samo minutu poslije, kada je iz slobodnog udarca ubacio Pušić, a Škorić je pokušao glavom s 11-12 metara i za malo promašio okvir. Prva akcija iz igre stigla je u 12. minuti. Agilni Musa prošao je po desnoj strani, ubacio u sredinu, gdje još jednom Ndiaye nije bio precizan glavom. Slijedilo je razdoblje u kojem se igra uglavnom odvijala na sredini terena. Velikogoričani su, vjerojatno svjesno, prepustili bijelo-plavima posjed lopte, vrebajući mogući protunapad, ali to im je bilo uzalud jer su Osječani kombinirali bez previše rizika, pa sve do 37. minute uzbuđenja nije bilo. Onda se dogodio korner za Osijek, koji je izveo Pušić, lopta je pala u „peterac“, domaća obrana nije najbolje na to reagirala, pa je odbijanac došao do Škorića, koji ga je s pet-šest metara poslao preko vrata. Tih prvih 45 minuta bilo je zapravo čista "ziherica" s obje strane. Kao da su suparnici čekali trenutak u kojem će onaj drugi zadati nekakav ozbiljniji udarac, ali to se nije dogodilo. Jedini pokušaj koji se mogao računati kao udarac u okvir bio je jedan Žaperov s više od 20 metara, a njega je Kahlina ukrotio bez problema.

Suk presudio


Osijek je u nastavak susreta ušao nekako labavo i brzo je zbog toga kažnjen. U dva navrata su domaćini prijetili bez konkretne završnice. Prvo je Suk, u 52. minuti, na povratnu loptu Ndiayea pucao preko vrata, a tri minute poslije Dvorneković je mogao bolje iskoristiti dodavanje Zwolinskog. I onda su domaćini dočekali pogrešku Osijeka. Talys je loše reagirao na čistu loptu koju je imao na glavi i umjesto da ju je izbacio u sigurnu zonu, on ju je vratio u sredinu, gdje je Suk spremno dočekao taj poklon i sa 17 metara pogodio za vodstvo domaćina. Nakon toga trener Osijeka Dino Skender počeo je u igru slati sve svoje ofenzivce, Gorica se povukla, a bijelo-plavi su se očajnički pokušavali vratiti u utakmicu. Nije im to pošlo od noge jer su prekasno počeli igrati. I opet u duboko u sudačkoj nadoknadi mogao je Osijek do izjednačenja. Lopa je izveo korner, Škorić je glavom loptu proslijedio do Marića, koji je, također, pucao glavom s pet metara i promašio cilj, pa je Gorica mogla proslaviti svoju zasluženu pobjedu.


Dalibor Keler
GORICA - Gradski stadion. Vrijeme i teren: pogodni za igru. Gledatelja: 1693. Sudac: Ivan Bebek (Rijeka) - 6,5. Strijelac: 1:0 Suk (56). Žuti kartoni: Lovrić, Suk, Čabraja, Jovičić, Musa (Gorica), Talys (Osijek). Crveni kartoni: -

IGRAČ UTAKMICE: JOEY SUK (GORICA)

GORICA

1

Kahlina 6, Musa 6,5, Čagalj 6,5, Jovičić 6,5, Čabraja 6,5, Marina 7, Suk 7, Dvorneković 5,5 (od 63. Miya 6), Ndiaye 6,5 (od 78. Maslowski -), Lovrić 5,5 (od 69. Mathieu -), Zwolinski 6.

OSIJEK

0

Malenica 6, Škorić 6, Guti 6,5, Šutalo 6,5, Šorša 6, Žaper 6, Pušić 6 (od 74. Ejupi -), Grgić 5,5 (od 61. Lopa 6), Talys 5,5, Boban 6 (od 64. Špoljarić 5,5), Marić 5,5
1:0
Talys je loše očistio loptu glavom, ona je došla do Suka, koji je s ruba kaznenog prostora preciznim prizemnim udarcem pogodio donji desni kut
Možda ste propustili...

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

Najčitanije iz rubrike