Mozaik
OPUŠTANJE

Glumačko sijelo kruna Festivala
Objavljeno 20. svibnja, 2019.
Dobro poznata lokacija, Salaš Lamut u Mirkovcima, bila je mjesto okupljanja glumaca u povodu Glumačkog sijela, završnice 26. Festivala glumca. Kada su se podijelile nagrade, glumci su se prepustili uživanju uz tamburaški sastav Tambura Band. Uz puno pjesme i veselja uza zvuke tamburice glumci su još jednom pretresli dogodovštine s Glumačkog sijela.

- Glumci jedva čekaju Glumačko sijelo, gdje se samo družimo, pričamo o proteklih devet dana, o prelijepoj Slavoniji, ovdje imamo jako puno prijatelja i uvijek nam je lijepo doći u Slavoniju. Na Festivalu glumca osjećamo se kao kod svoje kuće. Devet dana je jako brzo prošlo, kao da je jučer bila misa za glumce i sad opet se družimo, slušamo divne tamburaše. Jako mi se sviđa kad mladi glumci dođu iz Zagreba pa govore "gdje su tamburaši, hoćemo feštati", jer je ovo kruna svega onoga što smo radili zajedno s našim domaćinima. Žao mi je što naša ministrica za kulturu Nina Obuljen Koržinek nije došla, a rekla je da će doći. No kad već ona nije mogla doći, mogla je poslati svoga izaslanika ili se javiti videoporukom - rekla je Ankica Dobrić, predsjednica stručnog povjerenstva 26. Festivala glumca.

Glumci su se pogostili kruhom i mašću, kobasicama, krvavicama, a bio je tu i sir, dobro poznati čobanac, kao i pečena slanina. Još jedno Glumačko sijelo prošlo je u veselju, uz puno pjesme i u sjećanju na glumce koji više nisu s nama. M.Kokaj
Najčitanije iz rubrike