Osijek
DAN OPĆINE VLADISLAVCI

Djeci besplatan vrtić, mještanima prilika za posao
Objavljeno 20. svibnja, 2019.
Općina Vladislavci obilježila je u petak svoj 22. rođendan. Nakon svečanog prijma u Općini odana je počast braniteljima, a potom su ugledni gosti, među kojima su bili i saborski zastupnici, načelnici brojnih drugih općina, dožupan osječko-baranjski Goran Ivanović te predstavnici gospodarskog i društvenog života ove zajednice, koja u tri svoja naselja broji 1800 mještana.

Općini Vladislavci, kojoj je na čelu načelnik Marjan Tomas sa zamjenikom Igorom Kovačevim i s predsjednikom Općinskog vijeća Krunoslavom Morovićem, važan je iznad svega čovjek. Podsjetili su na to čelnici, istaknuvši i ostvareno u protekloj godini. Unatoč malom proračunu, vješto su privukli novac, pa su s nacionalnom i europskom komponentom gradili, uređivali, obnavljali, niknuli su novi sakralni i drugi društveni objekti uz općinsku potporu... Infrastruktura je bitna i na njoj se sustavno radi pa ovaj put nećemo sve nabrajati, iako ima toliko projekta i privatnih investicija, poput otvorene bioenergane, da ne bi stali u ovakav izvještaj.

Općina Vladislavci može se pohvaliti kako je prva u Hrvatskoj svoj djeci u školi i vrtiću osiguravala besplatan obrok. I sada je Općina Vladislavci pionir u brizi za mještane - kao pomoć obiteljima, najmlađima je osigurala besplatan vrtić, nudi financijske poticaje za gradnju, kupnju ili uređenje kuće i priključivanje na infrastrukturu, a lavovskim udjelom financijski pomaže u samozapošljavanju mještana. Naime, riječ je o novom projektu kojim Općina sufinancira 80 posto nabave plastenika onima koji se žele na ovaj način samozaposliti, a Tomas kaže kako razmatraju i način da osiguraju i neki oblik plasmana plasteničkih proizvoda na tržište.

Dožupan Ivanović čestitao je mještanima Dan općine i pohvalio postignuća. Komentirao je kako je Općina Vladislavci zoran primjer da zagovornici smanjivanja broja općina, odnosno ukidanja onih manjih, nisu u pravu.

- Ovakve općine moraju ostati središta jer to jamči ovim ljudima razvitak ne samo komunalne i društvene infrastrukture nego generira i nova radna mjesta, poput ovog primjera da općinskim sredstvima potiče OPG-ove da ulažu u stakleničko-plasteničku proizvodnju i tako ostvare dohodak i sebi i obitelji. Ima prostora za takve ideje, naravno potrebna je pomoć i države i Vlade i Županije. Raduje me što mjesto poput Vladislavaca ima ovakve razvojne rezultate u proteklim godinama - istaknuo je dožupan Ivanović. D. Pejić
Možda ste propustili...

GDJE U KUPOVINU U NEDJELJU?

Trgovine koje rade 14. travnja

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

2. KONGRES HRVATSKOG DRUŠTVA ZA BUBREG OKUPIO 250 NEFROLOGA

Kroničnu bubrežnu bolest ima 12 % populacije u RH, a mnogi ne znaju da su bolesni

Najčitanije iz rubrike