Osijek
UOČI DOBRO WORLD CUPA

I djeca i umirovljenici
vježbali sa Seligmanom
Objavljeno 19. svibnja, 2019.
Završno je odbrojavanje do početka 11. gimnastičkog DOBRO World Cupa, koji u četvrtak počinje u dvorani Gradski vrt kvalifikacijskim natjecanjima, a njegov je najatraktivniji dio u subotu i nedjelju, tijekom finala. Uoči tog velikog događaja organizator - GD Osijek Žito - proveo je niz akcija radi promocije DOBRO World Cupa. Posebno su aktivni bili proteklog vikenda.


Tako su u subotu u GPP-ovu tramvaju organizirane dvije interaktivne tramvajske vožnje za najmlađe pod nazivom "Mišić Mišo i prijatelj Gymi u velikoj gimnastičkoj avanturi". Tramvaj je krenuo s Trga Ante Starčevića, a igrokaz, koji je ostvaren u suradnji s igraonicom-rođendaonicom Moltonko, premijeru je doživio u Trgovačkom centru Portanova u Osijeku.


Još je veselije bilo u nedjelju prijepodne i rano popodne. Brojne su se dobi Osječana, od onih najmlađih do umirovljenika, okupili u Parku kralja Petra Krešimira IV. kako bi sudjelovali u trećem Vježbanju na otvorenom, koje se tradicionalno održava uoči DOBRO World Cupa. Doduše, mjesto je održavanja premješteno na drugu stranu Europske avenije, iz Perivoja kralja Tomislava u Park kralja Petra Krešimira IV., ispred novouređenog Sokol centra. Cilj je bio još jednom ukazati na potrebu dnevnih sportskih aktivnosti. I doista, Osječanke i Osječani odazvali su se u velikom broju na vježbanje koje je vodila Tihana Lujev, trenerica u GD-u Osijek Žito. Dakako, svojim se sugrađanima i ove godine priključio Robert Seligman, hrvatski gimnastički reprezentativac, zaštitno lice DOBRO World Cupa 2019.


- Srce mi je puno sad kada sam vidio ovoliko naših sugrađana, od najmlađih, koji su vježbali na poligonima, do umirovljenika! Svi oni prepoznaju gimnastiku i sport općenito kao način života. Neka ovo bude velik korak prema zdravom načinu života - rekao je Seligman, koji je otkrio kako s nestrpljenjem očekuje natjecanja u Gradskom vrtu.
Svim su se sudionicima vježbanja na otvorenom priključili i članovi Saveza izviđača Hrvatske, koji su u Osijeku održali svoje zborovanje. K. Lacković
Možda ste propustili...

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

TKO NIJE NIŠTA NAUČIO NA POUČNOJ STAZI?

Pleša: Vandali uništavaju sve što im se nađe na putu

LABORATORIJ ZA HUMANU REPRODUKCIJU

Očekuju još veći uspjeh u liječenju neplodnosti

Najčitanije iz rubrike