Regija
USPJEŠAN RAZVOJ BRENDA GRADA SLATINE

Ove godine novih 10.000 boca Slatinskog bisera
Objavljeno 20. svibnja, 2019.
SLATINA

U podrumu slatinske vinarije Stari podrum vlasnika Ivana Halasa svečano je obilježen početak punjenja novih deset tisuća boca nasljednika prvoga hrvatskog pjenušca Slatinski biser. Uz vlasnika Halasa, punjenju su nazočili virovitičko-podravski župan Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klament, slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić i njegov zamjenik Bojan Plantak te enologinja Ivana Nemet. Prvu od 10.000 boca ovogodišnje proizvodnje pjenušca Slatinskog bisera napunio je župan Andrović, a potom su se posla prihvatili i ostali nazočni.

– Ovo je četvrto u nizu punjenja našeg proizvoda, pjenušca Slatinski biser. Prve smo godine proizveli tisuću boca, zatim 1864, prema godini kad je utemeljena tvornica pjenušca u Slatini, pa pet tisuća, i, evo, ove smo godine proizvodnju povećali na 10.000 boca. Zadani nam je cilj podići proizvodnju na 100.000 boca do 2025. godine. Od ovih deset tisuća boca, pet tisuća proizvest ćemo od vinske sorte chardonnay, a ostalo od pinota crnog i frankovke. Osam tisuća boca bit će naš standardni Slatinski biser zlatne boje, a dvije tisuće imat ćemo crnoga – istaknuo je Ivan Halas.

Svi Halasovi gosti koji su punili boce pjenušcem iste su i potpisali pa će ih "njihove" boce čekati dok pjenušac sazri za konzumaciju. Osim toga, kušali su do sada proizvedeni Slatinski biser.

Halasova proizvodnja pjenušca nastavak je tradicije pokrenute u 19. stoljeću, a Slatinski biser uspješno se razvija u brend grada Slatine.
P. Žarković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike