Regija
GLAZBENI TJEDAN I 15 GODINA GLAZBENE ŠKOLE

Mladi glazbenici Valpovštine neumorno osvajaju najviša domaća i strana priznanja
Objavljeno 20. svibnja, 2019.
VALPOVO/BELIŠĆE

Koncertom učenika Glazbene škole Valpovo - Belišće, koja djeluje pri valpovačkoj Osnovnoj školi Matije Petra Katančića, završeno je ovogodišnje obilježavanje Glazbenog tjedna te značajne obljetinice - 15 godina uspješnog djelovanja Glazbene škole, koja je unatoč relativno kratkom radu zabilježila uistinu impresivne rezultate, na kojima bi joj mogle pozavidjeti i brojne renomirane ustanove ovakve vrste sa znatno dužim stažem.

Riječi zahvale svima koji su pridonijeli takvim postignućima i neprestano rastućem interesu djece i roditelja za upis u Glazbenu školu izrazili ravnatelj valpovačke Osnovne škole Dalibor Košutić, zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić te profesori i mentori mladih glazbenih nada Valpovštine, naglašavajući ipak da je potpora i razumijevanje roditelja jedan od ključnih elemenata glazbenog napretka i sazrijevanja učenika. "Mi, njihovi profesori, ne krijemo zadovoljstvo i ponos razinom muziciranja naših mladih glazbenika i zasigurno će nas počastiti još mnogobrojnim lijepim koncertima", poručili su na kraju Glazbenog tjedna.

A u njemu vrhunskih glazbenih događanja nije nedostajalo. Program je početkom prošlog tjedna počeo u Valpovu rođendanskim koncertom. Nastupili su bivši učenici ove škole, koji su se i nakon osnovnoškolskog obrazovanja vrlo uspješno nastavili baviti glazbom: Dominik Milošević (tambura), Arijan Mačak (saksofon), Timon Fumić (klavir). Veliki finale koncerta bio je "Koncert u koncertu" prof. Vladimira Babina, koji je publiku oduševio inovativnošću, virtuoznošću, lakoćom muziciranja i glazbenom hitovima u drukčijem ruhu. Treći klavirski festival "Dolce piano" drugog dana Glazbenog tjedna bio je prigoda za ugošćavanje izvođača, njihovih mentora i roditelja iz Osječko-baranjske i susjednih županija. Glazbenici su se pokazali kao vrlo zreli izvođači i podignuli su kvalitetu festivala na višu glazbenu razinu.

Trećeg dana Glazbenog tjedna publika je mogla uživati u vrlo kvalitetnom koncertu nagrađivanih učenika škole, koji su svojim vrijednim radom i trudom itekako zavrijedili osvojene nagrade. Korepetitor učenicima i nerijetko pokretač glazbenog entuzijazma u izvedbi bio je prof. Branimir Pepić. Dojmljiv je bio i koncert učenika Glazbene škole u kapelici Dvorca Normann-Prandau u Valpovu, gdje su, uz pojedinačne nastupe, nastupili mali i veliki zbor te tamburaški kvartet. Lidija Aničić

Lidija Aničić
Glazbena škola Valpovo - Belišće je, unatoč relativno kratkom radu, zabilježila uistinu impresivne rezultate
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike