Mozaik
23. GLAZBENI FESTIVAL HGF

Predin, Denis & Denis i Električni orgazam
Objavljeno 20. svibnja, 2019.
Dvadeset i treće izdanje glazbenog festivala HGF predstavit će hrvatske rock-nade od 31. svibnja do 2. lipnja u Zaboku, gdje će nastupiti i neka od legendarnih imena novovalne scene - Električni orgazam, Denis & Denis i Zoran Predin. Trodnevni program održat će se na tri lokacije u Zaboku, a ulaz na sva događanja je besplatan. U klubu ZCUK Regenerator 31. svibnja predstavit će se pet najvećih nada hrvatske demo scene, a najavljen je i nastup zagrebačke groove rock četvorke She Loves Pablo i koprivničke folk punk senzacije Ogenj. Istog dana, na tajnoj lokaciji, u 20 sati održat će se program HGF Classic, gdje će kao zvijezda večeri nastupiti Zoran Predin, slovenski kantautor koji ove godine slavi 40 godina karijere.

Svečana dodjela ovogodišnjih nagrada HGF održat će se u petak, 1. lipnja, u ZCUK Regenerator, gdje će se pobjednicima na pozornici pridružiti zagrebački bend Lika Kolorado, pobjednik HGF-a 2017., te Električni orgazam i Denis & Denis kao headlineri završnice 23. HGF-a.

Električni orgazam izvest će najveće hitove iz prvih 39 godina rada, a zabočkoj publici predstavit će i pjesme s tek najavljenog albuma. Večer će zagrijati i riječki duo Denis & Denis, koji je zvucima syntheva, ekstravagantnim modnim izričajima i hitovima poput “Program tvog kompjutera” i “Ja sam lažljiva” obilježio 1980-e.

Posljednji dan festivala, 2. lipnja, u 20 sati na Ljetnoj pozornici Polanović posjetitelji mogu uživati u novom programu - HGF Cabaret, koji će premijerno ugostiti Koncert za žlice i gitaru, autorski projekt Nikole Nedića i Marija Joveva nastao na temelju njihova ispita na Studiju glume i medija na Sveučilištu u Rijeci. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike