Kultura
MEĐUNARODNI DAN MUZEJA U POŽEGI

Milenijska fotografija Požežana
Objavljeno 18. svibnja, 2019.
Obilježavajući Međunarodni dan muzeja, Požežani će ostati „zabilježeni“ na milenijskoj fotografiji Mladena Božičkovića, snimljenoj iz zraka, s motivom 95, kojom Gradski muzej Požega ujedno obilježava  95 godina svog postojanja.
To je samo dio programa, koji je počeo predstavljanjem publikacije za djecu „Klinci željeznog doba“ Arheološkog muzeja u Zagrebu te izložbom „Korak ispred vremena“ Ateliera Wollner.
Dr. sc. Jacqueline Balen, muzejska savjetnica iz Arheološkog muzeja u Zagrebu predstavila je publikaciju za djecu Klinci željeznog doba koja je nastala u okviru programa Interreg Danube Transnational Programme, odnosno projekta Iron-Age-Danube koji je djelomično financiran sredstvima Europske unije. Publikacija je namijenjena djeci i govori o načinu života u starijem željeznom dobu. Uz to, održane su i tematske radionice za sve posjetitelje „Obuci halštatskog ratnika”, “Izradi svoj bookmark” i “Šareno platno” .
U spoju budućnosti i tradicije, kako to stoji u ovogodišnjoj temi Međunarodnog dana muzeja, zaplesale su Hana Krpan, Marta Matošević, Ana Marjanović i Lora Matoš, članice Umjetničke organizacije Plesne radionice Ilijane Lončar. U suradnji s Plesnom radionicom predstavio se svojim fotografijama Mladen Božičković iz Nove Gradiške, koji s Ilijanom Lončar surađuje od 2013. godine. Neke od njegovih fotografija objavili su i prestižni svjetski časopisi, a imao je i nekoliko samostalnih i grupnih izložbi.B.T.S.
Možda ste propustili...

PREDAVANJE MAJA ŽEBČEVIĆ MATIĆ U POŽEŠKOM MUZEJU

Lerman u svjetlu sasvim novih saznanja

PROJEKT “VALPOVAČKI VLASTELINI PRANDAU I NORMANN” IDE DALJE

U listopadu dostupna još bogatija virtualna izložba i mrežni katalog

ZAVRŠENI 17. STROSSMAYEROVI DANI

Ćirilometodska baština biskupa Strossmayera

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

LUTKARI I LUTKARSTVO BREND SU GRADA, A MNOGI TOGA NISU SVJESNI

Hitno im treba lutkarska scena u gradu

2

PROFESOR EMERITUS STANISLAV MARIJANOVIĆ

Istraživačka budnost

3

ZAVRŠENI 17. STROSSMAYEROVI DANI

Ćirilometodska baština biskupa Strossmayera