Sport
VRIJEDNOSNICE OSIJEK

Kujundžić ostaje na klupi do 2023.
Objavljeno 18. svibnja, 2019.
Prošla su tek nešto više od četiri mjeseca otkako je Domagoj Kujundžić preuzeo klupu košarkaškog premijeraligaša s Drave. Njegov dolazak u Vrijednosnice Osijek dočekan je s dosta skepse, koja se na kraju sezone pokazala itekako neopravdanom. Ovaj 50-godišnji Splićanin u kratkom je razdoblju napravio i više nego dobar posao. Pod njegovim ravnanjem "brokeri" su stigli do najboljeg plasmana u klupskoj povijesti. Osvojeno peto mjesto rezultat je koji zaslužuje respekt, koji je očito zaradio i od klupske uprave. Po dolasku 11. siječnja u Osijek s Kujundžićem je potpisan ugovor na dvije i pol godine, ali on je jučer korigiran. Ako suradnja potraje, ona je planirana sve do 15. svibnja 2023. Naravno, trenerski posao je takav da nikad ne znaš kada može doći do prekida suradnja, ali ova se zasad pokazala obostrano dobrom, stoga je razmljivo da su klupski operativci odlučili na ovaj način pokazati da itekako vjeruju u svoj posljednji izbor. Njegov prethodnik na klupi Vladimir Krstić u kontinuitetu je radio četiri godine, stoga je očita tendencija da se prvi čovjek struke na dulje vrijeme zadrži u klubu, koliko je to moguće.


- Preuzeo je Kujundžić momčad u trenutku kada nije bila u najboljem ritmu i raspoloženju. Brzo se prilagodio na novu sredinu i kadar, te je svojim načinom rada u sljedeća četiri mjeseca stvorio homogen i potentan sastav. Osim momačdskog, podignuta je i pojedinačna razina igrača. Tako iz naših redova dolaze prvi asistent i skakač lige, Ihringu i Abuu će boravak u Osijeku biti itekako dobra odskočna daska za dalje. Nisu oni jedini, ima ih još koji su napravili željeni napredak. Uz to, nema više klubova koje Vrijednosnice Osijek nisu uspjele svldati, u njegovu mandatu pali su Cedevita i Zadar, a sve to kulminiralo je na kraju ostvarenjem najboljeg klupskog plasmana. Nema sumnje da smo pogodili njegovim angažmanom, ne krijemo zadovoljstvo, stoga smo odlučili puno prije isteka ugovora produljiti suradnju, koju je trener prihvatio, što je svakako pokazatelj da je i on zadovoljan u Vrijednosnicama Osijek - kaže sportski direktor jedinog slavonskog HT premijerligaša Renato Martinko.
Inače, pod Kujundžićevom komandom "brokeri" su ostvarili sedam od ukupno 12 pobjeda u osnovnom dijelu. U doigravanju je dvaput bolja bila Cedevita, kao i u osmini finala domaćeg Kupa. N. Benčina
Možda ste propustili...

NA IGRALIŠTU SD-a OLIMPIJA

U subotu Memorijal Milenko Tomas

NOGOMETAŠI OSIJEKA OKRENUTI PRIPREMAMA ZA SUSRET S VARAŽDINOM

Skender čeka povratak reprezentativnog kvarteta