Sport
SP U KUGLANJU

Tijekom vikenda za prve bodove
Objavljeno 18. svibnja, 2019.
Prvi čunjevi već su pali na ekipnom seniorskom Svjetskom prvenstvu u kuglanju, kojemu je domaćin češki Rokycany. Premijerne utakmice odigrane su u sklopu B-skupine kuglača, koja u svom sastavu jedina ima pet reprezentacija. No tijekom vikenda kreću i ostali, što znači da će u akciju i obje hrvatske izabrane vrste.


Prvo će na stazu kuglačice Hrvatske, a aktualne svjetske viceprvakinje ne bi trebale imati problema na otvaranju A-skupine. U subotu od 18.30 za suparnice imaju Dankinje, koje na ovakvim smotrama u pravilu imaju ulogu autsjaderica. No bit će ovo dobra prilika da naše reprezentativke neopterećene krenu u lov na još jedan visoki plasman, što znači da bi se Danska trebala odraditi mirno i sigurno. U istoj skupini sastaju se još Slovačka i Rumunjuska.
Protiv Rumunjske, u rano nedjeljno jutro, već u 8 sati, trebali su igrati i naši kuglači, koje je pak dočekala neočekivana vijest. Rumunji su naime otkazali nastup u Rokycanyju, stoga će naši kuglači, među kojima je i član KK-a Osijek Dario Radoš, odraditi revijalnu provjeru protiv selekcija grada domaćina. U istoj skupini potom će na staze reprezentativci Italije i Mađarske, a Talijani će potom u utorak vjerojatno biti i odlučujuća utakmica za Hrvatsku u borbi za prolaz u četvrtfinale, koji bi trebao biti nešto lakši nakon odustajanja Rumunja. N.B.
Možda ste propustili...

OSMINA FINALA KUGAČKOG KUPA HRVATSKE

Ženski slavonski dvojac bez naklonosti kuglica

NOVA TRI BODA NA KONTU LIDERA

Zrinski nije zabio pogodak, ali je pobijedio

Najčitanije iz rubrike