Sport
TREĆA HNL “ISTOK”

U Čepinu će se rješavati pitanje tko će se oprostiti od trećeligaškog društva
Objavljeno 18. svibnja, 2019.
Što nisu uspjeli klubovi iz trećeligaškog vrha, uspio je "utopljenik" Koprivnica! Posljednja momčad lige na svom je travnjaku priredila senzaciju i svladala lidera i prvaka iz Vinkovaca. Istini za volju, Cibalia je u Koprivnici igrala desetkovana, ali unatoč tome bila je bolja momčad, prijetila i stvarala akcije, a kući se vratila bez ičega. Jednostavno, domaćin je iskoristio svoje prilike i pobijedio.

Ovom pobjedom Koprivnica je zakomplicirala situaciju pri dnu ljestvice i vratila se među žive, jer teorijski ima još šanse osigurati ostanak među trećeligašima. I zato će za Koprivnicu utakmica odluke biti ona nedjeljna u Čepinu, gdje ju dočekuje treća momčad lige. Domaćin je u komfornoj situaciji, a Koprivnicu samo pobjeda ostavlja u igri za ostanak. Cibalia pak ovo kolo na svom stadionu dočekuje Slavoniju, koja u posljednja tri kola ne zna za poraz. Ipak, kvaliteta je na strani Vinkovčana, a uz to se Petar Tomić vraća na klupu, kao i nekoliko igrača, pa će slika u odnosu prema Koprivnici biti sasvim drukčija. Zbog toga je pobjeda jedino o čemu razmišljaju u Vinkovcima. Ako želi sačuvati drugo mjesto na ljestvici, Vihor bi u Novoj Gradiški trebao ostvariti pobjedu, jer u posljednja dva kola ima dvije izuzetno teške utakmice, prvo Cibalia, pa Čepin. S obzirom na formu Sloge pobjeda gostiju ne bi bila iznenađenja, a s druge strane Sloga bi se porazom dovela u jako tešku situaciju, pogotovo ako u nedjelju Koprivnica ne izgubi u Čepinu.

Belišće dočekuje Zrinski i, kako se sad čini, domaćin je ogroman favorit. Belišćani i dalje imaju nadu kako bi mogli u Drugu ligu, a Zrinski u posljednje vrijeme igra dosta blijedo. U Vukovaru, točnije, Borovu naselju, nogometaši Vukovara 1991 igrat će protiv Mladosti i domaćima je pobjeda imperativ. Vukovarci su u ovoj sezoni svašta prošli, od teških priprema do uvjeta za igru i stalnog seljenja od Vukovara do Bogdanovaca, ostanak u ligi momčadi Željka Mažara vjerojatno bi zliječio sve rane koje je imala tijekom sezone.

Pobjeda bi za Vukovar vjerojatno značila i ostanak u ligi. Bjelovar dočekuje Marsoniju, neće imati lak zadatak, ali domaćin vjeruje u uzimanje punog plijena. Oriolik u Oriovcu igra s Đakovo Croatijom, koja odlično igra na gostujućim terenima i nada se da ponovo može nešto donijeti kući. Nogometaši Bedema putuju u Pleternicu po još jedan gostujući uspjeh, a hoće li ga ostvariti, ovisi i o nogometašima Slavije, koji bi pobjedom nad Ivankovčanima imali bod više od Bedema i preskočili ih na ljestvici.

Antun Grgić
Parovi 28. kola
Subota: Oriolik - Đakovo Croatia, Bjelovar - Marsonia, Cibalia - Slavonija, Sloga NG - Vihor, Slavija - Bedem, Belišće - Zrinski, Vukovar 1991 - Mladost; nedjelja: Čepin - Koprivnica. Sve utakmice igraju se u 17.30.
Možda ste propustili...

MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA OSIJEK-VINKOVCI

Vodeći trojac traži bodove na gostujućim terenima

RUKOMETAŠICE OSIJEKA DOČEKUJU LIDERA

Protiv Podravke iskušati neke varijante

DESCHAMPS IMA ŠIROK IZBOR ZA ZAMJENU

Kingsley Coman ni sam ne vjeruje u oporavak

Najčitanije iz rubrike