Osijek
OBRTNIČKA ŠKOLA NA VODENICI

Pekari mijesili kruh, a
stolari predstavili mlin
Objavljeno 18. svibnja, 2019.
Gea podržala rad učeničke zadruge Kreativne ruke i građanima predstavila obrtnička zanimanja

Nakon što ih je prošle godine oko Badnjaka udruga Vodenica spojila na kićenju bora, Obrtnička škola Osijek i Lions Club Gea jučer su suradnju okrunili organizacijom jedinstvenog događaja, usmjerenog mladim pekarima i stolarima.


Naime, na nekoliko štandova ispred vodenice predstavljeni su radovi učeničke zadruge Kreativne ruke, od ukusnog kruha s namazima do drvenih predmeta poput ploče za igru mlina i kutijica za razne sitnice.


- Cilj nam je promovirati rad mladih obrtnika i nagraditi ih, jer u školi dovoljno vrijedno rade da zbilja zaslužuju svaku podršku - naglasila je na malom sajmu Valerija Vuković Kondža, predsjednica LC-a Gea, podsjetivši kako njezina udruga blisko surađuje sa srednjim školama još od početka godine, kada je s Poljoprivrednom školom posadila nekoliko sadnica autohtone jabuke.
- Mladi pekari su od brašna dobivenog na vodenici pripremili kruh različitih oblika, kojima je zajednička ekopriča, bez aditiva, baš kao što su to radili i naši predci. Djevojke tako prezentiraju kruh, a momci građanima na štandu demonstriraju cijeli proces izrade pekarskih proizvoda - kazala je Željka Korpar, nastavnica teorijsko-stručnih predmeta za pekare u Obrtničko školi, hvaleći svojih deset učenika, ali i dva vrijedna stolara. Korpar je posebno istaknula suradnju s osječkom vodenicom, jer učenici ondje izravno mogu vidjeti kako se na tradicionalni način dobiva brašno, a ujedno dobivaju i poduzetničke ideje za buduće proizvode. Upravo takav plan imaju Marija, Mateja i Ivana, učenice drugog razreda za zanimanje pekar, koje planiraju položiti pomoćnički pa majstorski ispit, nakon čega se žele upustiti u poduzetničke vode, baš poput dvaju kolega.


Marko Mandić
Možda ste propustili...

UPOZNAJTE OSIJEK S LICENCIRANIM TURISTIČKIM VODIČEM

Tvrđa - vojnici, gostionice i bludnice

STATISTIKA BROJA KORISNIKA I POSUDBI KNJIŽNIČNE GRAĐE

GISKO privukao 210 novih korisnika

SVE VIŠE ELEKTRIČNIH ROMOBILA NA ULICAMA

Zakon ih (još) ne poznaje, ali ipak ne smiju na kolnik

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NESVAKIDAŠNJI TURISTIČKI OBILAZAK TVRĐE

Bludnice iz Tvrđe “zavele” petstotinjak znatiželjnika

2

OPĆINA ERDUT DIŠE ZA TURIZAM I GOSTI TO PREPOZNAJU

U Aljmašu čak 180 kruzera

3

SVE VIŠE ELEKTRIČNIH ROMOBILA NA ULICAMA

Zakon ih (još) ne poznaje,
ali ipak ne smiju na kolnik

oglas