Svijet
OPET NEIZVJESNOST

Laburistička stranka pregovore o Brexitu proglasila mrtvima
Objavljeno 18. svibnja, 2019.
Britanski buran razvod od Europske unije opet se u petak našao u neredu jer je oporbena Laburistička stranka proglasila mrtvima razgovore s konzervativcima premijere Therese May.

Gotovo tri godine nakon što se Ujedinjeno Kraljevstvo izjasnilo na referendumu da želi napustiti EU, još uvijek nije jasno kako i kada će se to dogoditi i hoće li se uopće dogoditi. Trenutačni rok za izlazak Britanije iz EU-a je 31. listopada.

Razgovori o Brexitu između vladajućih konzervativaca i oporbenih laburista okončani su bez dogovora nekoliko sati nakon što je May pristala u četvrtak odrediti raspored za svoj odlazak početkom lipnja. Čelnik laburista Jeremy Corbyn pisao je May u petak izvijestivši ju da su pregovori došli “onoliko daleko koliko su mogli” zbog “sve veće slabosti i nestabilnosti” vlade.

Corbyn je rekao da je vlada postala nestabilna te da je njezin autoritet ugrožen, što potkopava povjerenje u “sposobnost vlade da donese bilo kakav kompromisni sporazum”. Kazao je da će se njegova stranka usprotiviti triput odbačenom sporazumu premijerke May kada bude vraćen u parlament. Premijerki su vezane ruke - ona zna da bi ustupci laburistima izazvali gnjev u njezinoj podijeljenoj stranci. May će staviti svoj prijedlog zakona o napuštanju EU-a na glasovanje početkom lipnja. H
Možda ste propustili...

POZVAO SVIJET NA STVARANJE "POŠTENIJEG I PRAVEDNIJEG DRUŠTVA"

Papa: Nakon pandemije sve će biti drukčije, svijet će biti bolji ili gori

ANGELA MERKEL OSUDILA RASIZAM U SAD-U, A TWITTER CENZURIRAO TRUMPA

I djeca sudjelovala u komemoraciji za Floyda, roditelji u strahu i nadi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BURNE REKACIJE NA PORTAL RATUSRBIJI.RS

Dokumentiraju zločine počinjene u Srbiji

2

SVIJET PRIKUPLJA SREDSTAVA ZA CIJEPLJENJE

UN: Cjepivo će biti dostupno svima

3

OSUĐUJUĆA PRESUDA PROTIV REGIONALNE VLADE

U Španjolskoj prva presuda u korist zdravstvenih radnika zbog nedostatne opreme