Svijet
MOŽE LI BIVŠI POTPREDSJEDNIK SAD-A UGROZITI TRUMPA?

Biden snažno ušao u kampanju
Objavljeno 18. svibnja, 2019.
Bivši američki potpredsjednik Joe Biden ostavio je snažan dojam u prva tri tjedna kampanje za predsjedničku nominaciju iz redova demokrata te se mnogi pitaju može li ga itko zaustaviti.

U anketama javnog mišljenja Biden stoji mnogo bolje od ostala 23 demokratska suparnika u utrci za predsjedničkog kandidata, a i sam aktualni predsjednik Donald Trump u njemu vidi glavnu prijetnju na izborima 2020.

Uoči službenog početka kampanje u subotu na skupu u Philadelphiji, 76-godišnji Biden je naizgled odagnao sumnje vezane uz njegovu dob i sposobnost prikupljanja novca, ali i sumnjičavost onih koji se pitaju nije li u nesuglasju s Demokratskom strankom.

"Ostatak ove kampanje vrti se oko Joea Bidena", kazao je dugogodišnji demokratski operativac Joe Trippi, koji ne radi u Bidenovoj kampanji. Tvrdi da ga je desetak demokrata, takmaca u utrci za predsjedničkog kandidata, konzultiralo oko strategije prema Bidenu. "Svakom od njih rekao sam da će Joe Biden biti mnogo dojmljiviji nego što bi mogli zamisliti te da će svakome od njih biti vrlo teško nametnuti se", dodao je Trippi. Bidenu također ide na ruku što ga mnogi demokratski glasači vide kao siguran izbor u mogućoj pobjedi protiv Trumpa, za razliku od manje poznatih političara. Prema istraživanju javnog mišljenja, Biden uživa potporu 40 posto demokratskog biračkog tijela i u vodstvu je za 20 posto ispred najbližeg izazivača, senatora Bernieja Sandersa. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike