Crna kronika
OSTALA BEZ NEKOLIKO STOTINA KUNA

Još je jedna žrtva “pala” na masažer
Objavljeno 18. svibnja, 2019.
OSIJEK

Nakon još jedne krađe uistinu se moramo zapitati ima li smisla ponavljati građanima da ne puštaju u kuću nikoga tko im na kućnom pragu pokušava nešto prodati. Opet je bila riječ o prodaji masažera, nakon čega je žrtva ostala bez nekoliko stotina kuna. Konkretno, priopćila je Policijska uprava osječko-baranjska, nova se krađa zbila u četvrtak poslijepodne u osječkom naselju Sjenjak, kada su 76-godišnjoj ženi na vrata stana pokucale dvije njoj nepoznate žene. Žrtva je, ništa ne sumnjajući, poslušala žene, koje su se predstavile kao djelatnice tvrtke koja prodaje masažere. Navodno su imale uvjerljivu priču, pa ih je žena pustila u stan.

Slijedio je klasičan obrazac prijevare - dok je jedna "prodavačica" objašnjavala što sve to masažer može napraviti, odvraćajući tako žrtvi pozornost, druga je prevarantica počela otvarati ladice i ormare u potrazi za novcem. Kada je ukrala nekoliko stotina kuna, obje su brzo izišle iz stana. Kada je 76-godišnjakinja shvatila da je okradena, o svemu je obavijestila policiju, koja je obavila očevid i traga za prevaranticama. Policiji je žrtva dala njihov opis. Identična se krađa, kako smo izvijestili, zbila i u Vukovarskoj ulici u ponedjeljak. Prijepodne je nepoznata žena došla u stan 51-godišnjakinje i na prodaju joj ponudila masažer. Izlazeći iz stana, iskoristila je neopreznost 51-godišnjakinje te joj ukrala nakit u vrijednosti od više tisuća kuna.

- Svjedoci smo novog oblika prijevare, najčešće usmjerenog prema građanima starije životne dobi. Prevaranti iskorištavaju životnu dob, samostalno stanovanje te neupućenost i neopreznost osoba da dođu do njihovih ušteđevina i novca. Još jednom ponavljamo, ne puštajte nepoznate osobe u svoj dom a da se prethodno pouzdano ne uvjerite o kome je riječ. Ako se osoba predstavi kao službena, tražite na uvid službenu iskaznicu, koju su službene osobe dužne imati i dati vam na uvid. Ako sumnjate, telefonski provjerite u instituciji iz koje navodno dolaze - poručuju iz policije. Posumnjate li u nekoga, posebno ako je riječ o počinjenju kaznenog djela, odmah obavijestite policiju na broj 192 ili se obratite najbližoj policijskoj postaji. Tako možete pomoći policiji da pronađe kradljivce. Na žalost, dosta je onih koji, zbog sramote, ne prijave krađu. M.Bugarić
Policija poručuje građanima da ne nasjedaju na priče “prodavača” na kućnom pragu
2

prevarantice ušle su u stan 76-godišnjakinje u naselju Sjenjak
Možda ste propustili...

OČEVID UTVRDIO UZROK SMRTNOG STRADAVANJA

76-godišnji vozač nije stao na znak STOP

ZA VIKEND U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

158 prebrzih i 23 pijana vozača

Najčitanije iz rubrike