Regija
PROMOVIRALI TRČANJE

Više od 100 djece na prvoj cross utrci URT Nexe Teama
Objavljeno 17. svibnja, 2019.
NAŠICE

U našičkom parku održana je prva cross utrka za osnovce i srednjoškolce te djecu s invaliditetom. Organizator je bila Udruga rekreativnog trčanja Nexe Team, a sudjelovalo je više od stotinu djece. Prvo je održana utrka djece s invaliditetom, u kojoj su sudjelovali učenici Odgojno-obrazovne skupine iz Đurđenovca, a utrkivali su se na 200 metara. Slijedila je utrka na 600 metara u kojoj su se natjecali učenici 5. i 6. razreda osnovnih škola, zatim dulja utrka, na 1100 metara, u kojoj su sudjelovala tri učenika 7. i 8. razreda, te utrka na istu duljinu, ali su u njoj snage odmjerili učenici od 1. do 4. razreda srednje škole. Na natjecanju su, s pratnjom, sudjelovali učenici Osnovne škole kralja Tomislava, Osnovne škole Dore Pejačević te Srednje škole Isidora Kršnjavog.

- Organizirali smo utrku jer pokušavamo djecu naučiti zdravom životu, a trčanje je jedan oblik zdravog života, pogotovo među mlađom populacijom i jako sam zadovoljan, pogotovo odazivom srednjoškolaca - rekao je Tomislav Gall, predsjednik udruge Nexe Team. Ukupni pobjednici su Valerija Cukor, Tomislav Ledinski, Nika Kuricek i Filip Kasapović.

- Nije bilo toliko teško koliko sam očekivala - rekla je pobjednica u ženskoj kategoriji srednjoškolaca Helena Slivka, s kojom se složila i trećeplasirana Sabina te dodala da su je drugi trkači poticali da trči još brže. I.Ć.
Možda ste propustili...

NAVIJAČKA SKUPINA IZ ŽUPANJE PROSLAVILA ROĐENDAN

“Olimpijci” su već četvrt stoljeća uz NK Graničar

OD RUJNA ĆE U SVOM PROSTORU BORAVITI 42 DJECE

Sopje prvi put ima dječji vrtić

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana