Regija
PROMOVIRALI TRČANJE

Više od 100 djece na prvoj cross utrci URT Nexe Teama
Objavljeno 17. svibnja, 2019.
NAŠICE

U našičkom parku održana je prva cross utrka za osnovce i srednjoškolce te djecu s invaliditetom. Organizator je bila Udruga rekreativnog trčanja Nexe Team, a sudjelovalo je više od stotinu djece. Prvo je održana utrka djece s invaliditetom, u kojoj su sudjelovali učenici Odgojno-obrazovne skupine iz Đurđenovca, a utrkivali su se na 200 metara. Slijedila je utrka na 600 metara u kojoj su se natjecali učenici 5. i 6. razreda osnovnih škola, zatim dulja utrka, na 1100 metara, u kojoj su sudjelovala tri učenika 7. i 8. razreda, te utrka na istu duljinu, ali su u njoj snage odmjerili učenici od 1. do 4. razreda srednje škole. Na natjecanju su, s pratnjom, sudjelovali učenici Osnovne škole kralja Tomislava, Osnovne škole Dore Pejačević te Srednje škole Isidora Kršnjavog.

- Organizirali smo utrku jer pokušavamo djecu naučiti zdravom životu, a trčanje je jedan oblik zdravog života, pogotovo među mlađom populacijom i jako sam zadovoljan, pogotovo odazivom srednjoškolaca - rekao je Tomislav Gall, predsjednik udruge Nexe Team. Ukupni pobjednici su Valerija Cukor, Tomislav Ledinski, Nika Kuricek i Filip Kasapović.

- Nije bilo toliko teško koliko sam očekivala - rekla je pobjednica u ženskoj kategoriji srednjoškolaca Helena Slivka, s kojom se složila i trećeplasirana Sabina te dodala da su je drugi trkači poticali da trči još brže. I.Ć.
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJAT ĆE VUKOVARSKO-SRIJEMSKU ŽUPANIJU

Kazalište Županja i Scena Martin na državnim festivalima

Najčitanije iz rubrike