Regija
NOVE VIZURE SREDIŠTA BRANJINOG VRHA

Obnovljen mjesni dom
Objavljeno 17. svibnja, 2019.
U sklopu doma su vrtić, prostori za udruge, velika dvorana, senzorna soba
BRANJIN VRH

U sklopu Dana otvorenih vrata EU projekata (Europski tjedan), koji diljem Hrvatske organizira Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, uz podršku Europske komisije, jučer je u belomanastirskom prigradskom naselju Branjin Vrh prezentiran projekt "Uređenje doma Branjin Vrh" - razvojni projekt planiran Intervencijskim planom Grada Belog Manastira i Općine Darda.

Drugim riječima, održana je završna konferencija tog projekta, koja je označila kraj adaptacije objekta sagrađenog 50-ih godina prošlog stoljeća. Specifični cilj je formiranje jedinstvenog prostora za određene skupine, najviše predškolsku djecu, djecu s teškoćama u razvoju i udruge civilnog društva.

- Riječ je o projektu koji smo pripremali posljednje dvije godine, a koji je obuhvatio kompletnu rekonstrukciju postojećeg objekta. Rekonstrukcija je završena i sada čekamo samo na opremu, čija je nabava zadaća resornog ministarstva. Drago mi je što polaznike Dječjeg vrtića Cvrčak, područnog odjela Branjin Vrh, konačno možemo vidjeti u novim prostorijama, jer dosadašnji prostor nije ispunjavao osnovne uvjete - istaknuo je gradonačelnik Belog Manastira, Tomislav Rob, zahvalivši i predstavnicima tamošnjih udruga (koje će također stanovati u novoobnovljenim prostorijama) na sudjelovanju u osmišljavanju prostora. Najavio je i montažu novih dječjih igrala i ugradnju specijalne podloge, što će, zajedno s novim ‘‘trgićem‘‘ ispred Doma, davati sasvim novu sliku središtu Branjina Vrha. Rekonstruiranim domom dominiraju prostorije namijenjene dječjem vrtiću.

- Nove prostorije ispunjavaju sve pedagoške standarde. Područni odjel trenutačno polazi 25 djece, koja imaju mogućnost 10-satnog boravka - kaže ravnateljica Dječjeg vrtića Cvrčak, Ljiljana Tokić, naglašavajući kako će u vrtiću biti pojačan sportski program te kako na raspolaganju imaju prostorije za djecu, kuhinju, garderobu, sanitarni čvor za djecu i odrasle te mogućnost korištenja dvorane. Zadovoljan je i predsjednik MO Branjin Vrh, Davor Mucić.

- Ovaj dom će sigurno puno značiti stanovnicima Branjina Vrha, prije svega za lokalne udruge i najmlađe stanovnike, što je i bio cilj projekta. Dakako da ćemo u susret izlaziti svima kojima budu trebale prostorije za određene događaje - kaže Mucić. Ukupna vrijednost radova je približno 7,5 milijuna kuna. Prostor namijenjen vrtiću proteže se na 123 četvorna metra, a približno ista kvadratura odnosi se na dvoranu za vježbanje.

Višenamjenska dvorana na prvom katu zgrade veličine je približno 180 četvornih metara, senzorna soba 77, a uredi za udruge nešto više od 20 četvornih metara. U sklopu Doma su i dva poslovna prostora.

Ivica Getto
Možda ste propustili...

SKUPŠTINA UDVDR-A DONJI MIHOLJAC

Članstvo udruge raste, no nema mlađih članova

OBILJEŽEN DAN OPĆINE BIZOVAC

Projekte razvijaju uz sufinanciranja

Najčitanije iz rubrike