Mozaik
EUROSONG OVE SUBOTE U TEL AVIVU

Roko nije uspio proći u finale,
Madonna izvodi dvije pjesme
Objavljeno 17. svibnja, 2019.
Danas u finalu će nastupiti ukupno 26 izvođača, uključujući i zemlju domaćina

Hrvatski predstavnik za pjesmu Eurovizije Roko Blažević u četvrtak navečer nije se uspio plasirati u finale 64. tog glazbenog natjecanja koje se ove godine održava u Tel Avivu, nakon što se u drugoj polufinalnoj večeri s izvedbom pjesme "The Dream" natjecao u konkurenciji izvođača iz 18 zemalja.

Devetnaestogodišnji Roko predstavio je Hrvatsku u polufinalu Eurosonga, a s njim su na pozornici bili plesači Endi Schrötter (21) i Diego Siqueira (30). Čim je završio s nastupom, Roko se javio obožavateljima preko Instagrama i opisao dojmove.

- Jako smo zadovoljni nastupom, treme nije bilo, a jedino sam na početku imao probleme s dimom koji me dosta gušio - otkrio je Roko probleme koji su ga snašli. Unatoč poteškoćama, nadao se prolasku dalje i rekao kako će biti bolji u finalu.

Usudi se sanjati
U drugoj polufinalnoj večeri tražilo se najboljih deset izvođača, a u finale, koje se održava u subotu, 18. svibnja, plasirali su se pjevači iz Sjeverne Makedonije, Nizozemske, Albanije, Švedske, Rusije, Azerbejdžana, Danske, Norveške, Švicarske i Malte.

Blažević je nastupio deseti po redu s pjesmom "The Dream", autora Jacquesa Houdeka, Andree Čubrić i Charlija Masona, a osim predstavnika Hrvatske, plasman u finale nisu uspjeli ostvariti ni izvođači iz Armenije, Irske, Moldavije, Latvije, Rumunjske, Austrije i Litve.

Podsjetimo, u utorak je održana prva polufinalna večer, a u borbi predstavnika iz 17 zemalja ulazak u finalno natjecanje osiguralo je također najboljih deset izvođača - iz Češke, Grčke, Bjelorusije, Srbije, Cipra, Estonije, Australije, Islanda, San Marina i Slovenije.

Geslo ovogodišnjeg Eurosonga je Usudi se sanjati (Dare to Dream), a održava se u Tel Avivu zahvaljujući prošlogodišnjoj pobjedi pjevačice Nette Barzilai s pjesmom "Toy", kojom je otvorila i natjecanje u utorak. Takozvanih pet velikih - Britanija, Francuska, Njemačka, Italija i Španjolska automatski ulaze u finale jer daju najveći financijski doprinos Europskoj uniji radiotelevizija koja producira natjecanje. Dodatno ulazi i Izrael, kao zemlja domaćin, pa će tako u finalu sudjelovati ukupno 26 izvođača.

Drama oko Madonne napokon je završena potpisom ugovora između menadžmenta slavne pjevačice i organizatora ovogodišnjeg Eurosonga. Službena potvrda Madonnina nastupa u finalu Eurosonga 2019. došla je u pauzi između treće generalne probe i live emisije drugog polufinala.

Poseban trenutak
- Veoma smo uzbuđeni što napokon možemo potvrditi da će nam se neprijeporna glazbena ikona Madonna pridružiti na ovogodišnjem Eurosongu. Izvesti uživo tijekom najvećeg svjetskog zabavnog događanja bit će poseban trenutak za sve - ne samo za fanove. Vidjeti talent u natjecanju ove je godine fenomenalno i siguran sam kako će natjecatelji biti još više inspirirani nevjerojatnim nastupom i izvedbom. Znamo da će ovo biti večer za pamćenje i jedva čekamo to podijeliti sa svima - izjavio je izvršni supervizor Eurosonga Jon Ola Sand.

Kako je najavljeno, Madonna će u sklopu interval acta izvesti dvije pjesme. Prva pjesma je "Future", njezina nova pjesma s nadolazećeg albuma "Madame X", a druga je svjetski hit "Like A Prayer", koju će izvesti s 35-članim zborom. Također, Madonna dovodi vlastitog producenta nastupa, Šveđanina Robina Hofvandera.

Tanja Kvorka
Madonna
PJEVA “FUTURE” I “LIKE A PRAYER”
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

2

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

3

HELIKOPTER ZA POVIJEST

Posljednja poruka Ingenuityja, kraj leta iznad Marsa