Učionica
CROMSIC OSIJEK ORGANIZIRANJEM RADIONICA NADOPUNJUJE ZNANJE BUDUĆIM LIJEČNICIMA

Učili kirurški šivati, vadili krv i upoznavali se s ultrazvukom
Objavljeno 17. svibnja, 2019.
Udruga studenata medicine CroMSIC Osijek svake godine organizira različite radionice kako bi nadopunili i usavršili znanje studenata medicine.

U prosincu je 2018. Ana Kvolik, dr. med. održala radionicu kirurškoga šivanja. Nove praktične vještine uvježbavane su na svinjskim nožicama, a velik odaziv studenata te brzo popunjenih mogućih dvadeset mjesta potvrdio je njihovu zainteresiranost. Zadovoljstvo su pokazali i nakon odrađene radionice što je bio poticaj CroMSIC-u da radionicu ponove u travnju 2019. čime su ujedno omogućili sudjelovanje i onima koji nisu mogli prvi put. Zahvaljujemo i Studentskom zboru Sveučilišta u Osijeku koji je omogućio potreban materijal za održavanje radionice.

U siječnju 2019. organizirana je radionica venepunkcije u suradnji s udrugom CMLDSA. Studenti su si međusobno vadili krv te naučili kako izgleda taj postupak i na što treba pripaziti. Radionica je također još jednom ponovljena zbog velikoga odaziva studenata. U suradnji s Katedrom za internu medicinu, obiteljsku medicinu i povijest medicine organizirana je i treća vrsta radionice naslovljena „Ultrazvuk kao nadopuna kliničkom pregledu“ na koju su se mogli prijaviti studenti završnih godina, ali i mladi liječnici koji su već završili Medicinski fakultet. Cilj je radionice bio upoznati polaznike s ultrazvukom kao stetoskopom novoga doba koji pruža značajne informacije o kliničkom stanju bolesnika. Za izvrsno odrađenu vježbu treba zahvaliti Damiru Mihiću, dr. med. te Saneli Unfirer, dr. med.
Lea ARAMBAŠIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike