Učionica
NA FERIT-u

Međunarodni dan djevojaka u informacijsko-komunikacijskim tehnologijama
Objavljeno 17. svibnja, 2019.
Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT) Osijek 26. travnja 2019. ugostio je nastavnike matematike, informatike i fizike, pedagoge iz pet županija te sve zainteresirane na skupu Girls in ICT Day 2019 - Međunarodni dan djevojaka u informacijsko-komunikacijskim tehnologijama.

Ove je godine skup organiziran četvrti put u cilju promicanja informacijsko-komunikacijskih tehnologija (IKT) i zanimanja u tom području među učenicama osnovnih i srednjih škola. Motiviranje djevojaka već u osnovnoj školi, i to na njima primjeren način, ključno je za pobuđivanje interesa za zanimanja u IKT-u koja će u budućnosti imati sve veći udio u svjetskom gospodarstvu pa tako i gospodarstvu Hrvatske. Pri tome veliku ulogu u motiviranju djevojaka imaju upravo njihovi nastavnici. U okviru skupa Girls in ICT Day bila su organizirana predavanja i panel-rasprava na temu „Zanimanja budućnosti i motiviranje djevojaka za karijeru u IKT-u“ uz sudjelovanje više važnih osječkih tvrtki iz toga područja.
Snježana RIMAC-DRLJE
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PREGLED PRIJAVA ZA ERASMUS PROGRAM MEĐUNARODNE MOBILNOSTI U OKVIRU SVEUČILIŠTA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2019./2020.

Sve veće zanimanje znanstvenika i studenata Sveučilišta u Osijeku za sudjelovanjem u programu Erasmus+

2

RAZGOVOR: TAJANA MOHNACKI, OSJEČKA MAGISTRICA KULTURALNOGA MENADŽMENTA, ODNEDAVNO GLOBALNA POTPREDSJEDNICA ERASMUSOVE STUDENTSKE MREŽE (ERASMUS STUDENT NETWORK)

Glavni cilj, na koji ću se usmjeriti u svojem mandatu, bit će priznavanje rada studenata volontera

3

ODJEL ZA FIZIKU SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

Provode brojna važna znanstvena istraživanja i projekte te razvijaju međunarodnu suradnju i mobilnost