Sport
PRVI TOPNIK LIGE: MIRKO MARIĆ

Sebe darivao najljepšim
poklonom za rođendan, a
navijačima približio Europu
Objavljeno 16. svibnja, 2019.

Vezani članci

POBJEDA VRATILA MIR I OPTIMIZAM U GRADSKI VRT

Bijelo-plavi s europskom vizom u džepu kreću u obranu trećeg mjesta

"Pogodak je zabio Mirko..." grmio je s razglasa prodorni glas službenog spikera Marija Mihića, a razdragano mnoštvo na stadionu spremno je uzvratilo "... Marić". I tako dvaput tijekom susreta s Rijekom, a 11. put smo to slušali ove sezone u Gradskom vrtu, Marić je tome dodao i sedam pogodaka na gostovanjima.


Dva kola prije kraja prvenstva ima na kontu 18 pogodaka i svi ostali prvoligaški strijelci trenutačno mu gledaju u "auspuh". Ništa si ljepše za 24. rođendan, koji je proslavio jučer, nije mogao poželjeti taj 24-godišnji Gruđanin. Inače, te se večeri tijekom susreta protiv Rijeke sve vrtjelo oko broja 24. Već rekosmo kako je Mirko napunio 24 godine, na dresu nosi broj 24, a prvi pogodak zabio je u 24. minuti. Možemo otići i korak dalje pa reći kako je Rijeci isključen igrač s brojem 24 Domagoj Pavičić. No vratimo se mi junaku preokreta i pobjede nad Rijekom.


- Teška utakmica kao i svaka protiv Rijeke. Nismo ih pobijedili ove sezone, ali to nam je uspjelo u pravom trenutku. Zabili su nam gol iz svoje prve šanse, međutim, nije nas to pokolebalo, dodali smo gas i uspjeli preokrenuti rezultat, a pri tome nam je pomoglo i isključenje Pavičića - rekao je Mirko Marić, centarfor bijelo-plavih.


Zabio je dvaput i vratio čelnu poziciju na listi prvoligaških strijelaca koju mu je na 24 sata oduzeo Hajdukov Mijo Caktaš. Utrka za titulu najboljeg strijelca lige vrlo je uzbudljiva.


- Dvaput sam se našao na pravom mjestu i zabio, ali cijela momčad je odigrala odličnu utakmicu. Limitirali smo Rijeku na jednu jedinu priliku, a sami smo bili opasni i stvorili dosta situacija za pogodak. Mogli smo pobijediti i uvjerljivije. Što se utrke za naslov najboljeg strijelca lige tiče, bilo bi je lijepo uzeti kada mi se već ukazala prilika. Međutim, ako se to i ne dogodi, neću biti razočaran jer sam već sad prezadovoljan ovom svojom sezonom.


Osijek je Europu praktički osigurao, ali u posljednja dva kola još uvijek postoje neke bitke koje bi bilo zgodno dobiti. Recimo, prvenstvo završiti na trećem mjestu.


- Za matematičku potvrdu plasmana u Europu treba nam jedan bod iz sljedeća dva susreta. Čeka nas gostovanje u Gorici i pokušat ćemo već tamo završiti posao do kraja. Mogućnost osvajanja trećeg mjesta izazov je za nas jer bi to bilo rezultatski iskorak u odnosu prema prethodne dvije sezone, kada smo bili četvrti.
Veliki napredak na planu igre i odlična godina na planu realizacije učinili su da će Marić biti vrlo tražen čovjek tijekom ljetnog prijelaznog roka. Špekulacije o njegovoj budućnosti već su počele, ali on je miran.


- Prerano je govoriti o prijelaznom roku. Fokusiran sam samo na Osijek i završnicu sezone. Nakon toga ćemo vidjeti što će se događati tijekom ljeta. Prijelazni rok je dug, traje dva i pol mjeseca, a što se mene tiče, ne bih imao ništa ni da ostanem u Osijeku - zaključio je Mirko Marić, vodeći strijelac Prve HNL. D.Keler
Dino Skender

trener NK Osijek

- Marić se bez obzira na to što se bori za najboljeg strijelca lige posve stavio u službu momčadi. Karakteran je, pošten prema obvezama, a kad si takav, nogomet ti vrati u najboljem obliku. Razgovarao sam s njim i rekao mu neka se ne opterećuje utrkom za prvog strijelca lige, već da igra kao i dosad. Naravno, volio bih da kraj sezone Marić dočeka s najviše postignutih pogodaka.
Možda ste propustili...

NEIZLAZAK U EUROPU NIJE KATASTROFA

Boto: Dovest ćemo između pet i deset novih igrača

BAKLJA ZA OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU 2024.

Upaljen olimpijski plamen u drevnoj Olimpiji

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku