Sport
ODBOJKA NA PIJESKU

Čepinčanke Lara i Petra osigurale su nastup na EP-u u Austriji
Objavljeno 17. svibnja, 2019.
Čepinske odbojkašice, 17-godišnje Lara Matusina i Petra Dugandžić, predstavljat će Hrvatsku na Europskom prvenstvu do 18 godina u odbojci na pijesku. Dvojac iz Čepina vizu za Austriju izborio je na zagrebačkom Jarunu, gdje je na kvalifikacijskom turniru osvojio prvo mjesto. Kroz turnir su Lara i Petra nizale pobjede i suvereno gazile prema finalu, a onda su u najvažnijoj utakmici kvalifikacijskog turnira svladale par iz Čakovca - Emu Frančić i Mirjam Varga. Inače, Čakovčanke su u polufinalu zaustavile osječke odbojkašice Petru Mrak i Ingu Rukovanjski.

Prvo mjesto na kvalifikacijskom turniru para Matusina/Dugandžić nije iznenađenje jer te čepinske tinejdžerice, koje u dvorani brane boje OK Ferivi Višnjevac, već su pobjeđivale na mnogim turnirima u odbojci na pijesku i definitivno su u svom uzrastu sam vrh u državi. Lijep je to uspjeh za Matusinu i Duganžić, koje na pijesku u Čepinu nemaju gdje trenirati, pa im u susret izlazi jedna obitelj i ustupljuje svoj teren u dvorištu obiteljske kuće.

- Za nas je ogroman uspjeh što uopće idemo u Austriju i nismo euforične da najavljujemo neke medalje. Dat ćemo sve od sebe, nadamo se najboljem, idemo tamo igrati i uživati u velikom natjecanju, pa što bude - skromno najavljuje euroavanturu Petra Dugandžić. Inače, Europsko prvenstvo u odbojci na pijesku za uzrast do 18 godina održava se 13. i 14. lipnja u austrijskom Badenu.

Petra Dugandžić briljira na pijesku, ali i u dvorani, pa je nedavno s još jednom Čepinčankom, Dijanom Karatović, bila pozvana u juniorsku odbojkašku reprezentaciju Hrvatske. Djevojke su bile dio hrvatske ekipe koja je nastupala na turniru u talijanskom Pordenoneu. I. Liović
Možda ste propustili...

HRGOVIĆ SE PRIPREMA ZA 1. LIPNJA

Meč će trajati nekoliko rundi

MOK MURSA OSIJEK UOČI ZAVRŠNICE SEZONE

Prekid suradnje s Bratićem, Bogdanović vodi momčad

Najčitanije iz rubrike