Sport
ŽNK OSIJEK

Prošli Viktoriju, za dvostruku krunu treba srušiti Split
Objavljeno 17. svibnja, 2019.
Osječanke su izborile mjesto u finalu Kupa, a pred njima je misija vraćanja primata u prvenstvu

Mjesto radnje isto, epilog identičan! Sukus je to dvostrukog sučeljavanja dviju najboljih slavonsko-baranjskih ženskih nogometnih ekipa koje su se u sedam dana u dva navrata međusobno sastale. Različitim povodima, jer prije desetak dana bilo je to u okviru 15. kola prvenstva države, a u nedjelju u polufinalnom susretu Kupa Hrvatske.

Oba su puta slavile nogometašice Osijeka i kući se vratile nedirnute mreže, s tim da su u borbi za bodove bile nešto uvjerljivije pobijedivši rezultatom 6:0, a u Kupu bile obazrivije ubacivši četiri lopte u vrata Viktorije (4:0). Neki drugi ishodi bili bi, zapravo, prilično iznenađujući, odnosno s prizvukom senzacije jer su "zečice" i nadalje znatno kvalitetnije od Brođanki, u kojih se uočava napredak. U čijem su kontekstu i ti prihvatljivi porazi manji od dvoznamenkastih iako su aktualne prvakinje Hrvatske slabije nego, primjerice, jesenas, a i oba su puta na "Didin" stadion došle nekompletne. Riješene, međutim, brzo odrediti smjer bodova, odnosno plasman u završnu utakmicu kupa tako da se u oba navrata pobjednik brzo spoznao jer su gošće rano stekle nekoliko pogodaka prednosti. Nedostižno potom za domaće igračice koje su tada predahnule od osječkog pritiska koji je popustio zbog (s)poznatog epiloga. U nedjeljno rano poslijepodne Izabela Lojna je zabila u drugoj i 17. minuti, sedam minuta kasnije (24.) oporavljena Lorena Balić postigla je treći pogodak, a susret je u 86. minuti zaključila Marta Mikinac, koja je ponovno, zajedno s još nekoliko mladih suigračica, iskoristila prigodu koju permanentno ukazuje trener Tihomir Rudež.

- Brzo riješene pobjede i vidljiva kvaliteta na našoj strani odredili su ta regionalna sučeljavanja u kojima su, zapravo, najveća dobit iskorištena minutaža mladih igračica koje su ponovno dobile prigodu i mahom ju iskoristile. Ulog je to u budućnost koja nam neposredna donosi dva velika obračuna s ekipom Splita koja nam je, u međuvremenu, postala ravnopravna konkurencija u državnim okvirima. Da bi zadržali primat, trebat će Splićanke u dva navrata pobijediti te zadržati titulu prvaka Hrvatske na "Mačkamami" i u njezine vitrine vratiti pokal namijenjen osvajačicama kupa. Pripremni program permanentno nam remete ozljede te spriječenost igračica zbog privatnih obveza, ali mislim da ćemo u potrebnom trenutku biti u top-izdanju. Koliko je to sada teško je procijeniti, ali je sigurno da postoji golem motiv ostati najbolji u Hrvatskoj - u dahu je ispričao trener "zečica", već se fokusirajući na sljedeći vikend, kada će bodove u kući trebati zadržati protiv čakovečke Katarine Zrinski.

Dražen Lekšan
Tihomir Rudež

trener Osijeka

Do kraja sezone morat ćemo u dva navrata pobijediti Splićanke kako bi zadržati titulu prvakinja Hrvatske te na Mačkamamu vratili pokal pobjednica Kupa
TABLICA
1.Split       15       15       0       0       90:3       45

2.Osijek       15       14       0       1       101:4       42

3.Dinamo       15       9       1       5       47:25       28

4.Agram       15       8       0       7       32:34       24

5.Neretva       15       6       2       7       32:39       20

6.Pregrada       15       5       1       9       16:58       16

7.Marjan       15       4       3       8       29:47       15

8.Viktorija       15       4       3       8       18:52       15

9.Katarina Z.       15       3       4       8       18:55       13

10.Rijeka(-1)       15       0       0       1 57:73       1
Možda ste propustili...

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA TREĆE UZASTOPNO GOSTOVANJE

Zekić još uvijek vrti opcije za Poljud

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana