Osijek
PREDAVANJE “ČOVJEK U 21. STOLJEĆU”

Mišak o transhumanizmu, globalnom zatopljenju te percepciji stvarnosti
Objavljeno 17. svibnja, 2019.
Zanimljivo predavanje pod nazivom ‘‘Čovjek u 21. stoljeću‘‘ u srijedu je na Filozofskom fakultetu održao Krešimir Mišak, novinar, glazbenik i spisatelj, široj javnosti poznat kao voditelj kultne emisije ‘‘Na rubu znanosti‘‘. Govoreći o transhumanizmu, globalnom zatopljenju, svijesti i percepciji stvarnosti i sličnim temama, Mišak je objedinio kontroverzne ideje te objasnio njihov utjecaj na oblikovanje današnjeg svijeta.

- Živimo u stoljeću u kojem se mijenjaju paradigme. Ako govorimo o čovjeku, kao ključna tema nameće se pitanje svijesti koje se u suvremenom društvu uglavnom ignorira. Kao što se u znanstvenim disciplinama pojavljuje nova paradigma o svijetu svijesti koja na neki način čini svijet mekšim, u isto vrijeme jača i transhumanistički pokret čiji je cilj postići oblik društva dosta sličan mentalitetu roja, svojevrsnoj košnici. Transhumanizam je ideja da ćeš poboljšati čovjeka tako da ćeš ga spojiti s tehnologijom. Tu se radi o nevidljivoj, ali ipak prisilnoj kolektivizaciji - rekao je Mišak.

Govoreći o teoriji o globalnom zatopljenju, Mišak kaže kako mu je nevjerojatno da ta priča uopće prolazi i da je njezina svrha kontrola čovječanstva te ističe paradoks da zapravo živimo u razdoblju globalnog zahladnjenja. ‘‘Zemlja se prestala zagrijavati oko 2001.", kaže Mišak. D. Miklić
Možda ste propustili...

OTVORENA VRATA ZA DAN OŠ FRANJE KREŽME

Program posvećen virtuozu čije ime škola ponosno nosi

UZIMANJE BRISA NA SARS-CoV-2

Nova lokacija za testiranje u KBC-u

USUSRET BLAGDANU SVETOG ANTUNA PADOVANSKOG

U Tvrđu hodočaste tisuće vjernika

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBLJETNICA ŠKOLE NA JUGU 2

Tinka će snimiti “milenijsku fotku” za 50. rođendan

2

LIPANJSKO IZDANJE POPULARNE MANIFESTACIJE

Svi putevi vode na Sajam antikviteta

3

ERASMUS+ I JOB SHADOWING U OŠ TENJA

Ugostili učenike iz slovenske škole