Crna kronika
KAZNENA PRIJAVA

Priveli ga jer je liječniku rekao da će ga ubiti
Objavljeno 16. svibnja, 2019.
SISAK - U utorak tijekom pružanja hitne pomoći 60-godišnjoj pacijentici u obiteljskoj kući u Sisku njezin 59-godišnji muž prijetio je smrću 29-godišnjem liječniku te je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku. Slučaj se dogodio u utorak nešto nakon 22 sata, a nakon dojave policija je uhitila i privela 59-godišnjaka. Provedeno je kriminalističko istraživanje, a u četvrtak je osumnjičenik predan pritvorskom nadzorniku. Kako je izjavio mladi liječnik Zavoda za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije, inače Zagrepčanin koji je želio ostati anoniman, situacija je bila jako napeta i u tim okolnostima nije normalno mogao obaviti posao.


Kako je rekao, nakon višekratnih prijetnji zaprijetio mu je i smrću, a pacijentica je bila bez svijesti i s pjenom na ustima. Budući da je bila u prostoriji s vrlo slabim osvjetljenjem, gdje nije bilo uvjeta za rad, liječnik je rekao da je treba prevesti u bolnicu, gdje su optimalni uvjeti za intervenciju. Iako su prijetnje eskalirale, ekipa je pacijenticu ipak uspjela prevesti u bolnicu. Nakon završene smjene liječnik je slučaj prijavio policiji.
Ravnatelj Županijskog zavoda za hitnu medicinu, dr. Tomislav Fabijanić, rekao je kako to nije bio jedini slučaj prijetnje liječnicima. Upozorio je da su liječnici gotovo svakodnevno izloženi verbalnim napadima i prijetnjama, koje lako mogu dovesti i do fizičkog obračuna. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TRAGEDIJA U VIDOVCIMA

Pretječući auto, Audijem usmrtio vozača bicikla

2

AUTOMOBILOM NA PJEŠAKA

Hodajući izvan zebre stradao 85-godišnjak

3

AUTOMOBIL ZADOBIO ZNATNA OŠTEĆENJA

Sudar na obnovljenom raskrižju